Uzun zamandır yazmak istediğim bir konuyu daha sağlam bilgilerle ele almak için biraz erteledim ama, elimdekilerle bugün yazmağa karar verdim. Konu; Manisa Final Lisesi'nin bu yeni eğitim-öğretim yılında ilkokulu, ortaokulu ve lisesiyle yeni binasında tam donanımlı bir kolej olarak hizmet vermesi söz konusuyken, yine fen ve anadolu lisesi olarak kiraladığı bir binada devam etmesi. Çok şey duydum, çok şey anlatıldı ama ben konunun bu kısımlarına çok çok az değinerek, okulun verdiği eğitim kısmından bahsedeceğim.

Merkezde çarşı içinde bir binada hizmet veren Manisa Final Lisesi, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde ilkokul, ortaokul, fen lisesi ve anadolu lisesi olarak kolej havasında eğitim vermek için tüm hazırlıklarını yaparken yeni binanın yetişmediği gerekçesiyle bunu hayata geçiremedi. Her şey planlı programlı yürüdüğü için okul idaresi yeni kayıtları almaya başlamış , ilkokul ve ortaokul idareci, öğretmen kadrosunu dahi şekillendirmişti. Kadrosuna dahil ettiği isimleri görünce Manisa Final Koleji'nin iddialı bir eğitim-öğretim dönemine imza atacağını ve hayli ses getireceğini düşünmüştüm. Ama ne olduysa yolunda giden her şey tersine döndü binanın yetişmediği gerekçesiyle ilkokul ve ortaokul için alınan kayıtlar iptal edildi, paralar geri ödenmeye başlandı, eğitimci kadroları da görevli bulundukları okula verdikleri ayrılacaklarına dair dilekçelerini geri çekti ve okula döndü. Sonrasında birçok söylemler oldu; Tam netlik kazandıramadığım için bunlara girmeyeceğim. Beni ilgilendiren kısım, çok çok iyi bir okulun verdiği eğitimi daha da güçlendirmek için ilkokulunu, ortaokulunu hayata geçirememesi.

Öyle isimleri kadrolarına dahil ettiler ki, duyduğumda daha o zaman Manisa Final gümbür gümbür geliyor demiştim. Bu yıl kısmet değilmiş. Şimdiye kadar hep lise olarak bilinen okulun eğitimi bana göre bir numara. Büyük oğlumu maceralı bir 10. sınıftan sonra Manisa Final Lisesi'ne kayıt ettirmek gibi isabetli bir karar vermişim ki okul idaresinden tutun, en başta ona neredeyse bizden çok ilgi ve destek gösteren matematik öğretmeni ve diğer öğretmenleri sayesinde öyle verimli iki yıl geçirdi ki, başkasının olmaz diyebileceği oğlum bugün Manisa Final Lisesi sayesinde, 9 Eylül İngilizce İşletme bölümünde öğrenim görüyor. Evet çocuğumun da tabii ki azmi ve başarısı yadsınamaz ama Manisa Final Lisesi kadrosu, ona üniversiteyi kazanmasında çok büyük emek ve destek verdiler. Teşekkürümü daha önce etmiştim, şimdi yine ediyorum ve daima da Manisa Final Lisesi eğitimcilerine, özellikle de matematik öğretmenimize hep minnet duyacağım.

Şimdi bana kim sorarsa sorsun, lise için fikir isteyenlere Manisa Final Lisesi diyorum. Çünkü ben tecrübe ettim, çok şükür ki iyi ki de Manisa Final Lisesi'ni tercih etmişiz. Anne-baba olarak öyle bir an geliyor ki çocuğunuza yetemediğiniz zaman olabiliyor. İşte böyle bir durumda diyorum ki, karşınıza Manisa Final Lisesi gibi bir eğitim kurumu çıksın. Çıksın ki,  çocuğunuzla ilgili zor gününüzde çektiğiniz sıkıntılar feraha, döktüğünüz gözyaşları mutluluk gözyaşlarına dönüşsün.