Sezona iyi başlangıç yapan derbinin favorisi Galatasaray, Fenerbahçe’yi evinde saha kenarından seyirci gibi maçı izleyen Fatih Terim yüzünden yenemedi. Maçın skorunu Fatih Terim belirledi. Zamanında oyuna müdahale etse, Arda ve Belhanda biraz formalarının hakkını verselerdi; Galatasaray Süper Lig’de evinde oynadığı 6 maçta Fenerbahçe’yi yenebilirdi. Derbilerin havası başka olur diyenler doğru söylüyorlar. Fenerbahçe flaş transferler ile yavaş yavaş kendine geliyor. Fenerbahçe Galatasaray karşısında çok iyi mücadele etti. Derbilerde ne zaman favoriler kazanmış ki Galatasaray kazansın.

Favori Galatasaray mı? Evet. Peki Fatih Terim’in Galatasaray’ı sahaya çıkardığı on bir doğru mu? Hadi çıkardın oyunun gidişatına göre orta sahanın dağınıklığını Fatih Terim gibi imparator bir teknik direktör 70 dakika nasıl seyreder? Taylan orta saha hatalarını kapatmak için perişan oldu. Eğer Fatih Terim oyuna Eteb0-Taylan ikilisi ile başlamış olsaydı Gustavo-Ozan-Sosa üçlüsü bu kadar rahat hareket edemezdi. Her iki takım da kadroları ile futbol oynamaya çalıştılar sahada. Galatasaray’ın başta Arda olmak üzere yakalayıp kaçırdığı 5 net gol pozisyonunda Fenerbahçe kalecisi Altay inanılmaz kurtarışlar yaptı. Fenerbahçe deplasmanda beklenilenin üzerinde iyi oynadı. Galatasaray kalesinde pek etkili olmasa da derbiden puanla ayrıldı. Galatasaray’da Belhanda, Arda, Emre Kılınç, Falcao ve Feghouli Fenerbahçe derbisinde beklenileni veremediler. Bilhassa Arda kendisini toparlaması lazım. Takım kaptanı her maçta hocası tarafından 60-70. dakikalar arasında değiştirmeyi içine sindiremeyecek futbolu oynaması lazım.

Sezona iyi başlayan ancak Fenerbahçe maçında bunu devam ettirmeyen Galatasaray zorlu Glasgow Rangers maçı öncesi iyi sinyaller vermedi. Maç sonrası televizyon kanallarında derbi ile ilgili yorumları izledim. Yazılı medyadaki yazılanlara da göz attım. Programlarını keyifle izlediğim Erman Toroğlu hocam “Kalitesiz futbol adaletli sonuç” diye yorumlamış Galatasaray Fenerbahçe derbisini. Ayrıca Erman Hocam Türk Telekom Stadının zemininin çok kötü olduğuna değinmiş. Ayrıca Fatih Terim’in oyuna geç müdahale ederek Galatarasay’ın uzun süre 9 kişi oynadığı yorumunu dile getirmiş. Bir Galatasaraylı olarak Erman Toroğlu ile aynı görüşteyim. Pazar gecesinin kaybedeni kim derseniz Galatarasay derim. Kazanan takım da Fenerbahçe. Flaş transferlerin Fenerbahçe’ye bu sezon çok şey katacağını umuyorum. Şampiyonluk yarışı da Galatasaray Fenerbahçe arasında geçecek. Aynı gün Beşiktaş’ın Konya’da hezimete uğraması bu takımın Sergen Yalçın’la düzeleceği sezon başında görülmüyor. Fedakarlık fedakarlık diye diye Beşiktaş’ı üç büyüklerden ayıran bir Beşiktaş yönetimi. Beşiktaş’ı severim. Konya hezimeti ders olur. Sergen Yalçın ayakları yere basarak bir Beşiktaş yaratır. Seyircisiz oynanan Süper Lig’de Beşiktaş da ligin zirvesindeki yarışa ortak olur.