Kültürümüzde komşuluk çok önemlidir. Hatta komşulukla ilgili birçok atasözü vardır. Ev alma komşu al, Komşu komşunun külüne muhtaçtır gibi atasözlerini oldukça kullanırız. Bu durum Manisaspor içinde geçerli oldu. Siyah-Beyazlılar komşu il takımı Balıksesirpor’dan öyle bir galibiyet aldı ki bu sonuç ile ligde kaldı diyebiliriz. Hele ki Balıkesirspor’un geçen hafta siyah-beyazlıların rakibi Şanlıurfa’yı deplasmanda yendiğini düşünürsek hakikaten komşu komşunun külüne muhtaç oluyormuş.

Atasözlerini deyimlerini bir kenara bırakacak olup saha içine gelecek olursak… Manisaspor altın değerinde bir galibiyet aldı. Bana göre ligde kaldı. Son dakikalarda korkulu rüya yaşatsa da Erman Bulucu ile maçta son noktayı koydu ve kümede kalma yolunda büyük iş başardı. Çok iyi oynadı mı Manisaspor derseniz rölantide bir maç geçti. Yani iki tarafta iyi değildi. Zaten Balıkesirspor’un hedefsiz olması maça rahat çıkmasına sebep oldu. Manisaspor ’da ise puan durumun verdiği stres vardı. Gerçi sezonun sonlarına geldik. Artık sonuç önemli. Ve Mansiaspor en kritik virajda önemli bir galibiyet aldı.

TEREYAĞINDAN KIL ÇEKER GİBİ

Balıkesirspor hazırlık maçı edası ile sahada olunca Manisaspor rakip kalede gol aradı. Yakaladığı fırsatları kolayca harcayan Mansiaspor ’da Perovic öyle bir gol attı ki “Ben Kral Perovic’im” dedi. Rakibin ayağından topu tereyağından kıl çeker gibi aldı ve çok teknik bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Manisaspor bu gol ile rahatlamış ve devreyi önde kapatmıştı.

KORKULU RÜYA MUTLU SONLA BİTTİ

İkinci yarı ev sahibi ekip ilk yarıya göre daha baskılı başladı. Duran toplar ile Manisaspor kalesini abluka altına aldı. Bu noktada kalede İsmail ve defansta Erman-Dimov ikilisi iyi direnç gösterdi. Ama baskıyı arttıran Balıkesirspor maçın son bölümünde golü buldu. Eyvahlar içinde kaldık televizyonun başında. Maç 1-1 iken Bahattin yüz de yüzlük golü kaçırınca bu iş olmayacak dedim. Ama Erman Bulucu öyle bir anda çıktı ki ortaya kabusu sonlandırdı. Attığı gol ile bana göre takımını kümede bıraktı. Bizleri sevince boğdu. Gaziantep deplasmanında, Sivas deplasmanında kendisine forma şansı vermeyen Sait hocayı da kurtarmış oldu.

BU İŞİ BİTTİ KÜMEDE KALDIK

Balıkesirspor galibiyeti sonrası ben bu iş bitti diyorum. Matematiksel olarak kümede kalmayı garantilemesek bile artık bu takım düşmez. İki maçını kaybetse bile düşmez. Hafta sonu Şanlıurfa maçını karnaval havasında oynayıp kümede kalışımızı kutlarız.

TARAFTAR GEREĞİNİ YAPTI

Manisaspor taraftarı Balıkesirspor deplasmanında da gereğini yaptı. Takımını yalnız bırakmadı. Hafta içi olmasına rağmen Balıkesir’e geldiler. Belki de sezonun en kritik maçında siyah-beyazlıların galibiyetine ortak oldular.

MANİSA’NIN EVLATLARI DA TEŞEKKÜRÜ HAK EDİYOR

Manisaspor çok önemli bir galibiyet aldı. Takımda ki herkes sonuna kadar mücadele ettiler. Maçı bırakmadılar. Takımlarını kümede bıraktılar. Hiçbir detay bu galibiyeti küçültemez ama. Ama Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek lazım. Balıkesirspor ’da oynayan Manisaspor ’un evlatlarına bir teşekkür etmek lazım. Bunu yapmazsak nankörlük yapmış oluruz.