Türk futboluna hizmet veren değerli isimlere her yıl düzenlenen törenle plaket veren Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi Türk futboluna hizmet eden 44 değerli isim de plaket ve sertifika ile onurlandırıldı. Gecede ayrıca Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç ve Türk Modasını dünyaya tanıtan, moda elçisi ünvanlı, İzmirli ünlü Modacı Zuhal Yorgancıoğlu Manisa’nın yetiştirdiği hakem camiasının hocaların hocası Ertuğrul Dilek’e ve Necmi Temizel’e Manisa Futbol Kulübü U14 Takımına Onur Ödülü verildi.

Konak Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi’nin 22 yıldır aralıksız sürdürdüğü ‘İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır’ adlı anma ve ödül törenine; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, eski Bakanlar Atilla Koç ile Suat Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, TÜRFAD Genel Başkanı Levent Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muammer Uslu, ilçe belediye başkanları, İzmirli  Modacı Zuhal Yorgancıoğlu, spor kulüplerinin eski ve yeni yöneticileri, gazeteciler, sporcular ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gecenin sunumunu ise TRT eski spor spikeri Murat Ünlü yaptı.

Türkiye Futbol Adamları İzmir Şubesinin gecesine Ertuğrul Dilek, Necmi Temizel ve Aydın Benlişen ile birlikte gittik. Gecede bir çok dostum ile beraber olma fırsatı yakaladım. Geceyi düzenleyen Bahri Vreskala Başkanlığındaki Başta Erim kardeşim olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ile beraber oldum. Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, Yeni Asır Gazetesinin duayen yazarı Gürkan Ertaç, Gökhan Özyurtlu, Yaşar Eyice, Tayfur Göçmenoğlu, Ünal Tumin, Murat Ünlü, Nevzat Güzelırmak ile sohbet etme fırsatını yakaladım. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur gecenin ev sahipliğini yaptığı “İnsanlar Yaşarken Anılmalı” gecesinin ödül töreni çok güzeldi. TRT’nin uzun süre spor spikerliğini yapan Kulalı Murat Ünlü sunuculuğu ve program akışını yönetmesindeki ustalığı harikaydı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, Türkiye’de ilk futbol karşılaşmasının yapıldığı yer İzmir’dir. Ancak,  İzmir’de tüm spor dallarında istenilen başarıyı elde edemediklerini söyleyen Vreskala, “İzmir’den sadece Göztepe Süper Lig’de. Göztepe Kulübü Başkanımıza teşekkür ediyorum. İzmir’in layık olduğu Göztepe Stadımız açılıyor. Alsancak ve Karşıyaka statlarımız da bittiği zaman İzmir gerçekten layık olduğu spor tesislerine kavuşmuş olacak” dedi. Vreskala, vefanın her insanda olması gereken bir duygu olduğunu belirterek, insanların yaşarken yaptıkları hizmetin karşılığını almasının çok anlamlı olduğunu ve vefanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Vreskala konuşmasının sonunda “Dostum” dediği Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a gecenin düzenlenmesinde verdiği büyük katkılar için teşekkür etti.

13 dalda 44 ödülün verildiği gecede Başkan Abdül Batur’a da ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür plaketi sunuldu.

Program bittikten sonra sevgili büyüklerim ödül alan Ertuğrul Dilek, Necmi Temizel, Aydın Benlişen ile Kordonda Deniz Restorana gittik. Güzel bir geceyi geride bırakıp Aydın Benlişen’in organizesiyle Manisa’ya döndük.