Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dünya büyük bir ekonomik krizden geçiyor. Küresel enflasyon insanlığın öncelikli sorunlarından biri. Dünyamız son yarım asrın en büyük ekonomik sarsıntılarından birini yaşıyor. Kovid-19 ile başlayan kriz, Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmalarla daha da derinleşti. Petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki aşırı artışın tetiklediği küresel enflasyon insanlığın öncelikli meselelerinden birisi haline geldi.

Her kesimden insanımıza verdiğimiz destek ile ekonomi çarklarının kesintisiz sürmesini sağladık. Yılın ilk yarısında ihracatta 126 milyar doları geçtik. Beklentileri aşan bir hareketlilik yaşıyoruz.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Sabit ücretlilerin refah kayıplarını telafi etmek için asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar tüm gelirlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıyoruz. Ocak ayında emekçilerimizin ücretlerinde yüzde 50 gibi tarihi bir artışa gitmiştik. Gelişmeleri göz önünde tutarak temmuz ayında memur ve emekli maaşları ile asgari ücreti yeniden düzenledik. 2022 temmuz ayından itibaren uygulanacak asgari ücreti net 5 bin 500 lira olarak belirledik. Yılbaşında inşallah bu tabloyu tekrar değerlendirecek, gerekeni yine yapacağız.

'VATANDAŞIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ'

Son 20 yıldır olduğu gibi cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında da vatandaşımızı enflasyona ezdimeyeceğiz. Bunun insanlarımızdan sabır bekliyoruz. Denizi geçen Türkiye'yi derede boğma hesapları yapanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmak için sizlerden destek istiyorum."

Editör: Onur Yılmaz