Galatasaray ve Beşiktaş’ın kaybettiği 32.haftada Fenerbahçe Denizli’yi Kadıköy’de Emre Belözoğlu yönetiminde Samata’nın kafa golü ile 1-0 yendi. Ligde yeni bir sayfa açtı. Şampiyonluk yarışında ben de varım dedi. 65 gün sonra İstanbul Kadıköy’de sarı lacivertliler galibiyetle tekrar tanıştı. 9 puanlık Denizli maçında Fenerbahçe yine zorlandı ancak duran top organizesindeki başarısını Caner ve Samata ile gerçekleştirerek ligde kartların tekrar karılmasına neden oldu. Emre Belözoğlu için önemli bir karşılaşmaydı. Fenerbahçe’de teknik direktör olarak çıktığı sahada takımının tek golle üç puan alması çok önemliydi. Bu maçta ikinci yarıda İrfan Can’ın attığı mükemmel gol VAR’ın tespit ettiği ofsayt ile geçerlilik kazanamadı ama Fenerbahçe Denizli’yi yendi. Şampiyonluk yarışına ortak oldu.

DENİZLİ MAÇI İLK YARIDA KAYBETTİ

Fenerbahçe galibiyete giden golü ikinci yarının 64. dakikasında kaydederken Denizli maçı ilk yarıda kaybetti yorumuna takılan olabilir. O da şuydu Fenerbahçe rakiplerinin kaybettiği haftada önüne gelen kısmeti tepmemek için Denizli kalesinde maçın başında büyük baskı kurdu. Sağlı sollu akınlarla Denizli ceza sahası içinde tehlikeli oldu. Mustafa Yumlu tehlikeleri genç Oğuz ile bertaraf ederken 18 ve 42. dakikalarda Sagal ile mutlak yüzde yüz iki gol kaçırdı. Deplasmanda büyük takımlarla oynuyorsan yakaladığını golle sonuçlandıramazsan kazanma şansını kader ve kısmete bırakmış olursun. Denizli Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında bu iki fırsatı değerlendiremeyince Emre Belözoğlu yönetimindeki ilk maçta Fenerbahçe’ye yenilmesi kaçınılmazdı.

KADIKÖY’DE YENİ BAŞLANGIÇ

Erol Bulut’un gidişinden sonra Emre Belözoğlu ile Fenerbahçe’nin kazanması gerekiyordu. Denizli takımı düşme hattında kalite olarak düşük bir seviyedeydi. Fenerbahçe için bu bir şanstı. Şansını iyi kullanmak için sahaya çıkan Fenerbahçe ilk yarıda Denizli’ye gol atma fırsatları tanıdı. Denizli Sagal ile bunları değerlendiremeyince ikinci yarıda Fenerbahçe baskılı oynadığı maçta Denizli’yi ceza sahası içine hapsetti. Öyle tehlikeler yarattı ki golün geleceği her hali ile belli oluyordu. Caner’in her ortası Denizli ceza sahası içinde tehlike yaratıyordu. Mustafa Yumlu’nun çabası da bir yere kadardı. 64. dakikada kazanılan korneri Caner kullandı. Samatta öyle bir kafa vuruşu yaptı ki meşin yuvarlağa kaleci Cenk’in yapacağı hiçbir şey yoktu. İşte böyle güzel bir vuruşla Fenerbahçe galibiyet golüne ulaştı. Sonra Fenerbahçe başka fırsatlar da yakaladı. İrfan Can ile gol attı ama VAR ofsayt tespit edince Fenerbahçe’yi rahatlatacak gol iptal oldu. Ancak Fenerbahçe kötü günleri geride bırakacak çok ama çok kıymetli galibiyeti Kadıköy’de alarak Emre Belözoğlu ile yeni bir başlangıç yaptı.

EMRE BELÖZOĞLU “ZOR AMA SONU GÜZEL OLACAK”

Rakiplerinin kaybettiği haftada üç puan almayı başaran Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Emre Belözoğlu “Bu galibiyeti samimice bize atan Fenerbahçe’ye gönül vermiş her derdini dert edinmiş Fenerbahçelilere hediye ediyorum. İlk yarıda istediğimiz şeyleri tam anlamı ile yapamadık. İkinci yarı daha iyiydik. Ligin boyu kısaldı. Hiçbir şey kolay değil. Şampiyonluk yarışında olduğumuzu göstermek içir reaksiyon vermemiz gerekiyordu. Bunu yaptığımızı düşünüyorum. Zor ama sonu güzel olacak. Kaliteyi arttırmak için sadece pratik yapmamız ve çalışmamız gerekiyor” dedi.

Bu kritik galibiyetin yorumlarını yapan Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Gürcan Bilgiç ve Ömer Üründül’ün değerlendirmelerini köşeme aktarıyorum. Bilhassa dostum Cihat Taysi’nin okumasını tavsiye ediyorum. Bu lig daha çok su kaldırır. Bu hafta Fenerbahçelilerin unuttukları sevinme haftası. Her gecenin bir sabahı var.