Emlakçılık sektörünün sorunlarını Ankara’da masaya yatıran meslektaşlar, ilgili makamlarla bilgilendirme toplantıları yaptı. Sorunları birlikte çözmek adına birçok ilden Ankara’daki toplantıya katılan Emlak Meslek Oda Başkanları, çözümün takipçisi olacaklarını dile getirdi. Ankara’daki toplantıya Manisa Esnaf Sanatkarlar Odası (MESO) ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği (MEM-DER) Başkanı Bahattin Akyüz de katıldı.

T.C TİCARET BAKANLIĞI’NA ZİYARETLERDE BULUNDUK

Anıtkabir’i ziyaret ettiler.  Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan’ı, İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak’ı ziyaret ederek, mesleki sorunların çözümü ile ilgili bilgilendirme toplantıları yaptılar.

Manisa Esnaf Sanatkarlar Odası (MESO) ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği (MEM-DER) Başkanı Bahattin Akyüz,” Emlak Sektörümüzün taleplerinin değerlendirildiği görüşmede, sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiğini dile getiren ve destek olan Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Necmettin Erkan’a, İç Ticaret Genel Müdürü Sayın Adem Başar’a ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Sezai Uçarmak’a teşekkür ediyoruz” dedi.

‘EMLAKÇILIK SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLARIMIZI VE TALEPLERİMİZİ İLETTİK’

Bahattin Akyüz, “Bilgilendirme toplantımız Adana ve Ankara’da gerçekleştirildi. Emlak Meslek Oda Başkanlarımızla mesleki çözümler konusunda mutabakata vardık. Mesleki hizmet kalitesinin yükseltilmesi açısından deneyim belgesi zorunluluğu, (staj konusunun) mevzuat hükümlerine uygun olarak getirilmesinin uygun olacağı kanaatini getirdik. İnternet portalların da yayınlanan ilanlar ile sosyal medya aracılığıyla ilan edilerek yapılan satışların denetlenmesi, mesleki eğitim belgelerinin meslek odalarınca yapılması ve verilmesi sorunlarını ilettik. Türkiye genelinde tek tip sözleşme kullanılması, kiralıklarda alınan bir kira bedelinin her iki taraftan da alınmasının önemini vurguladık” dedi.

‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Akyüz, “Mesleki uygulamada hizmet bedellerine ilişkin kesilecek faturalardaki KDV oranının düşürülmesi, mesleğimizi icra eden vatandaşlarımızın esnaf kredilerinden ve KOSGEB kredilerinden yararlanılmasının sağlanması, Tapu Kadastro müdürlüklerinde işlem yapılırken taşınmaz ticareti yetki belgelerinin istenmesi, Gayrimenkul Satış Yetki Belgesi almadan müşteri portföyü oluşturulamaması (Bir emlak danışmanımızın ofisinde sözleşmesiz gayrimenkul satışı üstlenilememesi, kayıt dışı ile çalışılmaması) gibi birçok sorunumuz ilgili makamlara iletilmiştir. Mesleki anlamda olmazsa olmazlarımızın takipçisi olacağımızı önemsediğimiz belirtmek isterim” dedi.HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz