Her bayram öncesi emeklilerin hesaplarına yatırılan bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesi araştırılmaya başlandı. Bu yıl EYT'lilerin de gözü kulağı emekli bayram ikramiyesi kararlarına çevrildi. Bilindiği gibi düzenlemesiyle birlikte 2 milyon 225 bin kişi emekli olma hakkı elde edecek. Peki, EYT'liler emekli bayram ikramiyesi alacak mı? Bu sorular emeklilerin gündeminde. İşte ayrıntılar...

RAMAZAN BAYRAMI EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

2023 yılında sosyal destek paketi ödemeleri. öğrenci bursları, asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşlarına zam yapıldı. Ancak henüz 2023 yılında bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Son olarak 2022 yılında Kurban ve Ramazan Bayramı’nda emeklilerin hesaplarına 1.100 TL aktarılmıştı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

2023 yılında emekli maaşı zam oranı %30 oldu. Emekli bayram ikramiyelerine bu oranda zam yapılması durumunda bayram ikramiyesi 1430 TL seviyelerine yükselecek. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapıldığında detaylar eklenecektir.

"BAYRAMDAN EN GEÇ 1 HAFTA ÖNCE İKRAMİYE ÖDEMELERİNE BAŞLANACAK"

Ramazan bayramı bu yıl 21 Nisan’da başlayacak. Bayramdan en geç 1 hafta önce ikramiye ödemelerine başlanması bekleniyor.

EYT’LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurular 3 Mart itibarıyla alınmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu normalde emekli aylığı başvurularını iki hafta içerisinde sonuçlandırıyor. Ancak EYT ile 2 milyon 225 bin kişinin emekli olması beklenirken yoğunluk yaşanıyor.

"EYT'LİLERİN İKRAMİYE ALACAĞI ÖN GÖRÜLÜYOR"

Bu sebeple emeklilik başvurularında gecikme olması öngörülüyor. Mart ayında başvuru yapan emekli adaylarının Nisan ayında emekli aylığı almaya başlaması bekleniyor. Ramazan Bayramı 21. Nisan’da başlayacağından EYT ile emekli olanların emekli bayram ikramiyesinden faydalanması ön görülüyor. HÜRRİYET

Editör: Nuray Bozkurt