Futbol kamuoyunda son günlerin en çok cevap aranan sorusu bu olmalı; ‘Fenerbahçe’den Napoli’ye transfer olan Türk asıllı Kuzey Makedonyalı Eljif Elmas, 16 milyon Euro eder mi?’

Cevap veriyorum; HEM DE ÖYLE BİR EDER Kİ…

Hem oyuncu kalitesi ve yetenek olarak hem de günümüz transfer piyasasında 16 milyon Euro eder…

Bu tartışmanın en temel noktası özellikle taraftarlar bazında; REKABET…

İster kıskançlık deyin, ister hazımsızlık...

Cenk Tosun’un 22 milyon Euro transfer olduğu bir piyasada Eljif Elmas da 16 milyon Euro ETMİŞ çok mu?

Bu sadece başlı başına bir transfer başarısıdır.

Aynı başarıyı Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür üzerinden yapmaya çalışıyor ama sadece taktiği farklı.

Ahmet Ağaoğlu, ‘Tok satıcı’yı oynuyor. Sıkıntı burada. Çünkü her yıl Finansal Fair-Play için rapor veren bir kulübün başkanı ’Tok’ değildir.

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür, Trabzonspor’da daha doğrusu Süper Lig’de oynadığı sürece 15-20 milyon Euro’yu geçmez.

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür çok önemli iki yetenek. Sürekli kendini geliştiren oyuncular ancak Avrupa’da 1. seviye kulüplerde direkt ilk 11 oynayabilecek düzeye gelmediler henüz.

Bunun en güzel örneği Merih Demiral’dır. Fenerbahçe altyapısından yetişen Merih doğrudan Juventus’a gitmedi. Avrupa’da sırasıyla Alcanenense, Sporting B, Sporting CP gibi altyapı takımlarında oynadı. Alanyaspor’da ışık verdi ve Sassuolo’ya transfer oldu.

Sassuolo formasıyla Serie A’da gösterdiği performans Merih’e Juventus kapısını açtı. Bu örnekteki kronoloji çok önemli.

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür gibi yetenekler körelmeden Avrupa’ya gitmeli. Yoksa Türkiye’de harcanıp giderler. Benden söylemesi…