Sergiye Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Yunusemre İlçe  Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Mesleki Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Mustafa Kılıç, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, kursiyerler katıldı.

Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, açılışa katılan herkese teşekkür etti. Oğuz,” Bakanlığımızın ilânı ile Haziran Ayının ilk haftasını Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutluyoruz. Hayat Boyu Öğrenme; yaşam boyu süren bir eğitim faaliyetidir. 7'den 70'e herkesin katıldığı bir etkinlikler bütünüdür. İlçemizde Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri; Genel Kurslar ve Mesleki Kurslar olmak üzere 2 ana kategorideki 72 alanda, toplam 3 bin 645 kurs programı ile yürütülmektedir. Hayat Boyu Öğrenme Haftası ile öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmayı, öğrenme fırsatları hakkında halkımızı bilgilendirmeyi, öğrenmeyi teşvik etmeyi, geçmişle günümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi,  amaçlıyoruz. Bu hafta ile Bireylerin kendilerini geliştirmeleri için merak ve istek uyandırmak, öğrenmenin eğlenceli ve rehabilite eden yönünü öne çıkarmak ve bireylerin öğrenme sürecine katılımını sağlamak temel amacımızdır. Hayat Boyu Öğrenme Haftasında yapılan etkinlikler ile ortak çalışma kültürünün güçlenmesi, eğitim faaliyetlerine daha fazla katılım sağlanması ve toplumun eğitim konusunda motive edilmesine katkı sunulmakta, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ortaya çıkararak ve günümüze aktarılması sağlanmaktadır. Bu vesile ile Hayat Boyu Öğrenme Haftasını kutluyor, Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin gelişmesine, güçlenmesine katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ise, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan kursiyerlerin çok güzel eserler yaptığını belirterek, bir hafta boyunca bu eserlerin sergileneceğini kaydetti.

Kafkas halk oyunları ekibi, Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi Mehter takımı birer gösterisi gerçekleştirdi.   Düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Törenin ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. Kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel eserler davetliler tarafından büyük beğeni topladı. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim