Üzüm üreticinin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda mağduriyet içinde olduğunu söyleyen CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, üzüm üreticinin bu yılda fiyattan dolayı hayal kırıklığı yaşadığının altını çizdi.

Üreticinin giderler sebebiyle her zaman sıkıntı içerisinde olduğunu ifade eden CHP’li Balaban yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Manisa’da üzüm ile ilgili yaptığı açıklamaları üreticiyi memnun etmemiştir. Üreticilerimiz bu açıklamalardan umduğunu bulamadı. Çünkü geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 10 bile artış olmamıştır. Tarım ilaçları yüzde 80’ini, gübre 50’yi, mazot ve yakıt ise yüzde 40’ı aşan zamlara karşın üzüm fiyatının bu şekilde açıklanması üreticinin hayal kırıklığı yaşamasına sebep olmuştur.’’ dedi.

 “ÜRETİCİNİN KAZANMAMASI GELİŞMENİN OLMAMASI DEMEKTİR’’

CHP İl Başkanı Balaban açıklamasında, bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi için üreticinin kazanması gerektiğinin vurgusunu yaparak, “Giderler bu kadar yüksekken gelirin bu kadar düşük olması üreticinin kazanamaması demektir. Türkiye’de üreticinin kazanmaması tabanda zenginlik ve gelişmenin olmaması demektir. Biz her zaman üreticinin kazanıp, mutlu olmasını ve bunun tüm ülkeye yayılmasını savunuyoruz. Bunun içinde her zaman üreticiyi destekleyen projelerimiz oldu ve olacaktır. Bu projelerimizi de her zaman her platformda savunuyoruz. Üretenlerin kazandığı ve gelir elde ettiği bir ülkede asla sorun olmaz. Üretici kazanmazsa, gelir elde etmezse de ülkede sorunlar her zaman artar. İki hafta önce boşuna üzümün taban fiyatının 13 Lira olsun diye açıklamada bulunmadık. Ancak açıklanan taban fiyatta üretici istediğini bulamamıştır. CHP olarak önce emeğin, üreticinin alın terinin karşılık bulmasını istiyoruz. Bu konuda da her zaman üreticimizin yanında olacağız’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim