Alaşehir’de üzüm üreticileri ve ziraat odası yetkilileriyle geçtiğimiz eylül ayında bir araya gelen MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “TBMM açılır açılmaz üzüm üreticilerinin sorunlarıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu Önergesi verip hükümet yetkilileriyle görüşüp komisyon kurulması için ne gerekiyorsa yapacağım.” demişti.

Akçay, 9 Ekim’de üzüm üreticilerinin sorunlarıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu önergesi verdi. MHP’li Akçay önergesinin gerekçesinde “Üzüm üreticileri yıllardır alın terinin karşılığını alamamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 9 Ekim 2017 tarihinde üzüm üreticilerinin sorunlarıyla ilgili Meclis Araştırma Önergesi verdik. Üzüm üreticilerinin sorunlarına kalıcı çözümler bulmak için tüm siyasi partilerin katılımıyla TBMM’de Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalıdır.” dedi

Edinilen bilgilere göre, üzüm üreticilerinin sorunlarıyla ilgili komisyon kurulması konusunda hükümet yetkilileriyle görüşmeler yapan Akçay’ın hükümet ile yaptığı görüşmelere sona gelindiği ve üzüm üreticilerinin sorunlarıyla ilgili komisyon kurulacağı öğrenildi.

KAÇİRE DE DUYURDU

Manisa’da üreticinin yıllardır beklediği üzümde siyaset üstü birlik sonunda gerçekleşecek gibi görünüyor. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kaçire, “Manisalı 9 milletvekilimiz üzüm için bir araya gelecek. Üzüm Danışma Komisyonu inşallah önümüzdeki günlerde kurulacak. Konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda teklif verildi. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde de resmi olarak kurulmasını bekliyoruz.” dedi.

Komisyonun Manisa’daki altyapısında Şehzadeler Ziraat Odası ve Manisa Ticaret Borsası olacağını ifade eden Kaçire şunları söyledi: “Vekillerimiz Ankara’da, biz Manisa’da üzüm için ne gerekiyorsa yapacağız. Rekolte, okul üzümü, fiyat simsarlığının önüne geçme, müdahil alım gibi konularda elbirliği ile çalışacağız. İnşallah bundan sonra üzüm üreticisi mağdur olmayacak.”

FİYATLARI DEĞERLENDİRDİ

Üzüm fiyatlarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Kaçire, şunları aktardı: “üzüm fiyatları hala beklediğimiz seviyede değil. Üretici 4 lira taban fiyattan memnun değil. Ancak uzun vadede bakanlığın müdahil alım yapması üreticinin yararına olacaktır. Çünkü işimiz özel sektöre kalırsa üretici zor durumda kalıyor.”

Editör: TE Bilişim