Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’da "Tarım ve Orman Sektör Buluşması" programına katıldı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan programa Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, ziraat odası başkanları katıldı.

Toplantı öncesi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz; “Sayın Bakanımızı Manisa’mızda görmekten ve odamızda ağırlamaktan dolayı çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. Şehrimiz sanayisi ve tarımı ile güçlü bir kenttir. Odamız ev sahipliğinde düzenlenen ‘Tarım ve Orman Sektör Buluşması’ programı ile sektörde yanaşan sıkıntıları çözme noktasında bakanımızın gereğini yapacağından şüphem yoktur. Şüphesiz ki tüm paydaşlar için yararlı bir toplantı olacak. Ben hepinize hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Makam ziyareti sırasında Başkan Mehmet Yılmaz, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye günün anısına 350 yıllık zeytin ağacı üstüne naht sanatı ile yazılmış Tin Süresi tablosunu hediye etti.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, “Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle pandemi başladığında bütün bakanlıklar arı gibi çalıştı ve bütün bakanlıklar arasında inanılmaz koordinasyon var. İllerimizin hıfzıssıhha kurulları da son derece iyi çalıştı. Biz Türkiye’de ilk vaka görülmesinden önce bütün marketleri topladık, ‘Hazırlık yapın, stok yapın’ dedik. Hatta bize ‘hayrola pandemi mi var?’ dediler. ‘Hayır yok ama gelebilir. Hazırlık yapın’ dedik. Gıda sanayisiyle toplantılar yaptık. Onlara da ‘Hazırlık yapın’ dedik. Lojistik sektörüyle toplantı yaptık. Onlara da dedik ki ‘Hazırlık yapın’ Ve pandemi başladığında yüzde 1350’lere varan talep artışlarına bizim perakende zincirimiz stres testine dayandı. Ne oldu? 1 hafta sürekli olarak marketlerin raflarını adeta yağmalayan müşteri baktı ki markette bir eksiklik yok ‘Niye ben eve bu kadar mal alayım’ dedi. Buradaki tüketici psikolojisini yönetmek son derece önemliydi ve bunu yönettik. Eğer raflar böyle boş kalsaydı en başta vatandaşımız mağdur olacaktı ama siyaseten biz de zor durumda kalacaktık. Bunu başardık ve bunun üstesinden geldik” dedi.

Bakan Pakdemirli’nin açıklamalarının ardından tarımla ile tüm STK başkanlarının görüşleri dinlenip sektörün gelişmesi için fikir alışverişinde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim