Pandemi sürecinde de esnafları yalnız bırakmadıklarını, zor günlerde esnafın destekçisi olmaya devam ettiklerini kaydeden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, pandemi süresince esnaflara 1 milyon 657 bin TL destekte bulunduklarını söyledi.

Her zaman esnafın yanında olan Şehzadeler Belediyesi, pandemi sürecinde de yine onları yalnız bırakmadı. Kira almayarak, % 50 kira indirimi yaparak, vergi iadesi ve nakdi destekte bulunarak esnafın zorlu süreci en az zararla atlatmasını amaçlayan Şehzadeler Belediyesi, bu kapsamda toplamda 1 milyon 657 bin TL esnafa destekte bulundu.

KİRA KOLAYLIĞI SAĞLANDI

Esnaf için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Koronavirüs sürecinde iş yerleri kapanan belediyemiz kiracıları esnaflarımız, aynı şekilde iş yeri açık olan ancak pandemi nedeniyle iş yapmakta zorlanan esnaflarımız oldu. Bu süreçte gerek işyeri kapanan gerekse de iş yapmakta zorlanan esnaflarımız için kira almamak ya da % 50 kira indirimi yapmak gibi bir dizi desteğimiz oldu. Bu kapsamda esnaflarımıza kira almayarak, ya da % 50 indirim yaparak 1 milyon 437 bin’TL’lik bir destekte bulunduk. Ayrıca esnaflarımızın Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 tarihlerindeki kiralarını da her bir ay için 3’er ay öteleyip, ötelenen bu her bir ayın kira bedelini de 3’er ay faizsiz şekilde taksitlendirdik.” dedi.

VERGİ ALINMADI

Pandemi sürecinde iş yeri kapanan ya da faaliyette bulunamayan esnafların, yıllık ilan ve reklam vergileri ile çevre temizlik vergilerinin de faaliyetleri durdurulan ya da faaliyette bulunamadıkları dönem için alınmadığını kaydeden Başkan Çelik “Bu kapsamda da esnaflarımızdan toplam 54 bin TL’lik çevre temizlik ve ilan reklam vergisi almamış olduk” dedi.

NAKDİ DESTEK VERİLDİ

Esnaflar için yapılan desteklemelerin bunlarla sınırlı kalmadığına değinen Başkan Çelik, müracaat eden 222 esnafa kişi başı 750 TL olmak üzere toplamda 166 bin 500 TL nakdi destekte bulunduklarını ifade etti. Başkan Çelik “Yaşadığımız bu zorlu süreçleri el birliğiyle, bir ve beraber olarak atlatacağız. Şehzadeler Belediyesi olarak bir hep esnaflarımızın yanında ve destekçisi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

ESNAFIN YANINDA ÇALIŞANLAR DA UNUTULMADI

Pandemi sürecinde esnaf odası başkanları ile sürekli irtibat halinde olduklarını kaydeden Başkan Çelik, oda başkanlarından gelen listeler dahilinde esnafların yanında çalışırken, işsiz kalan, işi aksayan ve bu nedenle zor duruma düşen kişilere de gıda kolisi yardımında bulunduklarını söyledi. Başkan Çelik “Esnafımızın yanında çalışan kardeşlerimiz de bu zorlu süreçten etkilendi. Onların da yanlarında olmayı görev bildik. Hazırladığımız gıda kolilerini esnaf odası başkanlarımızdan aldığımız listeler dahilinde bu kardeşlerimize ulaştırdık.” dedi.

Editör: TE Bilişim