TKDK desteğiyle 40 bin kapasitelik tesisini 160 bine çıkaran Aydın, her yıl Japonlara 1 milyon piliç ihraç ediyor.

İzmir’de faaliyet gösteren dış ticaret firmalarında ziraat mühendisi olarak görev yapan 1 çocuk annesi Derya Öztürk Aydın (42), 2008 yılında Oxford Business College’de kuru üzümün pazarlaması üzerine eğitim aldı. 1 yıllık eğitiminin ardından Türkiye’ye dönen Derya Öztürk Aydın, hayatını mimar eşi Özgür Aydın ile birleştirdi. Aydın, 2014 yılında eşini ikna ederek, memleketi Sarıgöl’e yerleşmeye karar verdi. TKDK desteğiyle 2 dönümlük arazi üzerine 40 bin kapasitelik piliç tesisi kuran Aydın, işlerinin iyi gitmesiyle birlikte tesis kapasitesini 160 bine çıkardı. Aydın, Türkiye ile Japonya arasında varılan anlaşma kapsamında yetiştirdiği 1 milyon pilici ihraç ediyor.

Derya Öztürk Aydın, İngiltere’deki kanatlı et tüketimi potansiyelini piliç tesisi kurmaktaki fikrinde etkili olduğunu söyledi. Aydın, “2008 yılında İngiltere’nin Oxford kasabası Business College’de marketing eğitimi almak için gittim. Yeni iş fikir ve olumları ile geri döndüm. Bunlardan biri de kanatlı beyaz et sektörüydü. Orada hepimiz tavuk yiyorduk. En ucuz erişebileceğimiz ve en sağlıklı protein. Geldiğimde bu işi yapmaya karar verdim. TKDK desteğiyle 40 bin kapasitelik 2 kümes kurdum. Baktım işlerim güzel gidiyor, 6 kümese çıkardım. Şuan 8 bin metrekarelik alanda, tesisim 160 bin kapasitelik oldu” diye konuştu. 

Koronavirüse rağmen ihracatı sürdürdüğünü kaydeden Aydın, “Bu işte sürdürebilirlik çok önemli. Kümesimizin kurulduğu 2014 yılından bu yana ihracatım arttı. Japonlarla ticaret yapıyorum. Tesisim aynı zamanda Japonların Ar-Ge laboratuvarı. Tüm yem denemelerini burada yapıyorlar. Malum koronavirüs salgını son yılımızı aldı. Böyle bir dönemde bile biz üretimimize devam ettik. Çünkü gıda sektörü, doymak ve doyurmak zorundayız. Kümesimde yılda 1 milyonun üzerinde tavuk yetiştiriyorum. Entegre tesislerde işlenen piliçler Japonya’ya ihraç ediliyor” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIN EŞİ EMİNE ERDOĞAN TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ

İşini severek yaptığını dile getiren Aydın, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kadın girişimcilerimize büyük destekler verdi. Ödüllendirdiği kadın girişimcilerinin arasında bende varım. Bizi bu şekilde desteklemeleri ve önümüzü açmaları gerçekten çok güzel. Kendilerine teşekkür ederim. Her türlü konuda siz kendinize inanıyorsunuz ve bunu karşınızdakine aktarıyorsunuz, sonrasında ise desteklerini alıyorsunuz. Onların yardımıyla biz bu sürdürebilirliği sağladık. Şuan istihdam sağladığım ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığım için çok mutluyum. İnanın ve yürüyün diyorum. İnanırsanız başarılı olursunuz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim