ALMAN otomotiv devi Volkswagen’in Manisa’da fabrika kuracağının konuşulmasından bu yana, hemen hemen her gün bir ilden ‘Volkswagen’e davet’ haberi geliyor. Firmanın Manisa’ya kuracağı fabrikayla ilgili birkaç gün önce sıcak bir gelişme yaşandı ve imzaların atıldığı öne sürüldü.

KİMSE AÇIKLAMA YAPMIYOR

Ancak ne Volkswagen yetkililerinden ne Manisa Valiliği aracılığıyla ne de Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından resmi bir açıklama yapılmayınca, taliplere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Konuyla ilgili Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisalı siyasiler de açıklama yapmaktan ısrarla kaçınıyor.

TALİPLİ LİSTESİ KABARIK

Bilindiği gibi Volkswagen’in Manisa’da fabrika kurulacağı ilk gündeme geldiğinde Zonguldak, Gaziantep, Mersin, Bursa, İzmir, Çorum, İstanbul gibi illerin konuyla ilgili yetkilileri açıklama yaparak Volkswagen’in kendi şehirlerinde yatırım yapmasını talep etmişti.

AKHİSAR “BEN DE VARIM!” DEDİ

Otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’de yatırım kararının ardından, otomobil firmasına bir davet de Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’dan geldi. Başkan Dutlulu, hızlı ulaşım ağının yanı sıra, lojistik ve stratejik konum olarak da önemli bir noktada bulunan Akhisar’a gelecek her türlü yatırıma destek olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Dutlulu, “Akhisar’ımız , Volkswagen’in otomobil üretimi yatırımı için en uygun şehirler arasında yer alıyor. Biz Akhisar Belediyesi olarak, yatırımı gerçekleştirecek olan Volkswagen  firmasına belediyemize ait arsaları ücretsiz olarak tahsis edebiliriz. Stratejik ve lojistik konum olarak Akhisar’ın bu yatırıma en uygun şehir olduğunu düşünüyoruz.  Bu noktada şehrimizin kalkınması için, iktidar partisinin milletvekilleri ve yöneticilerini de girişimleri başlatmaları için adım atmaya davet ediyoruz. Kabiliyetli iş gücü, genç nüfusu, tarımdaki zenginliği ve sportif başarılarıyla göz dolduran Akhisar’ımızın, şimdi de sanayi alanındaki gelişimini Volkswagen ile taçlandırmak istiyoruz. Volkswagen firması yetkililerinin, bu önemli yatırımı nerede yapacaklarına karar vermeden önce bölgemizi ziyaret ederek, yatırım imkanlarını incelemeye davet ediyoruz. Bu yatırıma her türlü desteği vereceğimizin de bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN MANİSA’YA GÜVENİYOR

Sabah gazetesi köşe yazarı Ufuk Sandık, geçtiğimiz ay kaleme aldığı yazıda Volkswagen'in CEO’su Herbert Diess, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası fabrikayı Türkiye’de kurma kararı aldığını dile getirdi. Sandık yazısında, “Türkiye'de 4-5 bin kişilik istihdam yaratacak fabrikanın 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Manisa'da inşa edilecek fabrikada Volkswagen Grubu'nun Skoda ve Seat markaları için üretim yapılacak.” dedi.

Volkswagen yetkilileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin ardından fabrikayı Manisa’da kurma kararı almış, Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdiği mesajla Manisa’ya olan güvenini ifade etmişti.

Editör: TE Bilişim