Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı ve MASKİ hakkında basında yer alan asılsız suçlama ve karalama kampanyasıyla ilgili kamuoyunu aydınlattı. Olayların siyasi amaçlarla çarpıtılarak reklam malzemesine dönüştürüldüğünü belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, "Kurumuzun 17 ilçeye ulaştırdığı hizmetleri en iyi vatandaşlarımız bilir. Gündeme gelebilmek için her fırsatta asılsız iddialarla adımızın kullanılması bile işimizi iyi yaptığımızı ve bunun bazı kesimlerce kabul edilemiyor olduğunu gösterir" dedi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz gün basında yer bulan AK Parti Alaşehir İlçe Başkanlığı'nın MASKİ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yönelik olarak öne sürdüğü iddialara açıklık getirdi. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu yaptığı açıklamada, 4 ay öncesinde yaşanmış olan olayın çarpıtılarak kamuoyuna tekrar sunulmasına ve Başkan Ergün'e yöneltilen çirkin saldırıya tepki gösterdi.
AMAÇ GÜNDEM YARATMAK
Genel Müdür Yardımcısı Nohutçu, "Söz konusu iddiada bahsi geçen olay, 10 Mart'ta Piyadeler mahallesindeki kanal temizliğinden sonra Kemaliye'ye giden kanal açma aracımızda meydana gelen arızayla ilgiliydi. Aracın arkasından yola su aktığını fark eden ekiplerimiz, asfaltı kirletmemek için toprak yola girerek arızaya tespit etmek için çalışırken bir vatandaşımız atık suyun oraya boşaltıldığını sanarak fotoğraf çekmişti. Su, iddia edildiği gibi dereye değil, yanındaki toprak yola akmış ve hemen sonrasında başka bir ekibimiz gidip oranın da temizliğini yapmışlardı zaten. Durumu yanlış anlayan vatandaşa da konu izah edilerek açıklaması yapılmış ancak kendisi ikna olmamış olacak ki bu olayı farklı şekilde AKP Alaşehir İlçe Başkanlığı'na servis etmişti. İlçe Başkanı, 4 ay öncesindeki o gün de bugün olduğu gibi ortaya aslı olmayan bir iddia atarak gündeme gelmeye çalışmıştı" dedi.
BÜTÜN SORUNLARIN BİR ANDA ÇÖZÜLMESİ BEKLENEMEZ
İçme sularıyla ilgili iddialara da değinen Nohutçu, "MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, geçtiğimiz yıl Alaşehir ilçemizin 13 mahallesinde toplam 23 bin 308 metre terfi, isale ve şebeke hattı çalışması gerçekleştirdik. Şuan da 95 Mahalle Projemiz kapsamındaki 5 mahallemizin 35 bin 450 metrelik içme suyu hattını tamamen yeniliyoruz. Bunun dışında ilçede sondaj çalışmalarımız da var. İçme suyu konusundaki problemleri bir bir çözüme kavuşturuyoruz. Ancak tabi ki de bütün sorunları bir anda ortadan kaldıramayız. Örencik mahallemizin yetersiz su sorununu çözmek için de çalışmalarımıza bayram öncesinde başladık. Mahalledeki derede temizlik çalışmalarımız başladı. Dere temizlendiğinde depolara ulaşan su da büyük ölçüde rahatlayacak. Açılacak yeni sondajlarla birlikte de yetersiz su sorunu çözeceğiz" dedi.
KAÇAK SU KULLANIMINDAN DOLAYI SU YETMİYOR
Örencik Muhtarlığı Azası Kamuran Erik ise, "Mahallemizde kaçak su sorunu var. Mahalleli depoya giden şebekeden kaçak su çekerek bağ bahçe sulaması yapıyor. Bu yüzden de suyumuz yetersiz geliyor. Yakın zamanda yeni sondaj çalışması yapılacağını da duyduk. O da yapılınca sorunumuz çözülmüş olacak. Yetkililer sağolsunlar ilgileniyorlar. Çalışmalarından dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ediyoruz. Ayrıca MASKİ'ye de. Aradığımızda gece gündüz demeden ekipler hemen geliyor. Allah hepsinden razı olsun" diyerek MASKİ'nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
AMACIMIZ SİYASET DEĞİL, HİZMET
Manisa'nın dört bir köşesine hizmet ulaştırabilmek için çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğinin altını çizen Nohutçu, olayların siyasi amaçlarla çarpıtılarak reklam malzemesi haline getirilmesine de tepki verdi. "Biz, kurumumuz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e yapılmış olan bu tarz çirkinlikleri görmezden gelerek hizmet vermeye devam edeceğiz. 17 ilçemize ulaştırdığımız hizmetleri en iyi vatandaşlarımız bilir. Vatandaşlarımızdan gördüğümüz takdir de bizim için yeterli. Gündeme gelebilmek için her fırsatta asılsız iddialarla adımızın kullanılması bile işimizi iyi yaptığımızı ve bunun bazı kesimlerce kabul edilemiyor olduğunu gösterir. Sonuçta bizim amacımız hizmet, siyaset değil." dedi.

Editör: TE Bilişim