Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İlimizde uygulanan 394 adet modern bireysel basınçlı sulama projelerine %50 hibe desteği kapsamında 9.515.736 TL ödeme yapılmıştır. Uygulanan bu projeler ile 26.448 dekar arazi modern sulamaya kavuşturulmuştur.

2021 yılında ise Bakanlığımız tarafından onaylanan 71 adet modern bireysel basınçlı sulama projesi uygulaması sonucunda 7.102 dekar arazi modern basınçlı sulama sistemine kazandırılmış olacaktır. 761 adet projenin uygulanması sonunda çiftçilerimize %50 hibe kapsamında toplam 3.738.623 TL ödeme yapılacaktır.

Modern Bireysel Basınçlı Sulamada % 50 hibe desteklerinin 2022-2023-2024-2025 yıllarında da devam edeceğini ve başvuruların her yıl 01 Ocaktan itibaren 60 gün içerisinde alınacağını belirten İl Müdürü Metin Öztürk; “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi hibe programı kapsamında önümüzdeki 4 yılda da; tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, lineer veya center pivot sulama sistemi kurulması, tamburlu sulama sistemi kurulması, güneş enerjili sulama sistemleri kurulması konularında destek verilmeye devam edilecektir.

Suyun öneminin her geçen gün giderek arttığı dünyamızda her alanda olduğu gibi tarımsal sulamayı da randımanlı kullanmamız gerekiyor. Manisa tarımında amacımız, basınçlı sulamaya geçmemiş olan çiftçilerimize ulaşarak modern basınçlı sulama sistemleriyle sulanan arazi miktarını arttırarak sulamanın randımanlı yapılmasını ve dolayısıyla su tasarrufunu sağlamaktır” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Manisalı çiftçilerin her daim hizmetinde olduklarını söyleyen Metin Öztürk, konu hakkında bilgi almak isteyen yatırımcıların Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimine bizzat başvurarak veya 231 46 05 (dahili 193) nolu telefonu arayarak gerekli bilgileri alabileceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim