Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi:

“Son günlerde sosyal medyada, Bölgemizde covid vakalarındaki artış sebebiyle faaliyetlerin durduğuna yönelik haberler çıktığını ve paylaşımlar yapıldığını üzüntü ile takip etmekteyiz.

Covid-19 salgını sebebiyle, tüm ülke genelinde olduğu gibi, Bölgemizde de Mart ayı sonundan başlayarak Mayıs ayı sonuna kadar hemen hemen her sektörde esnek çalışma gibi sebeplerle üretimde azalma gerçekleşmiş, ancak salgının pik dönemi olan Nisan ayında bile Bölgemizde  %70 kapasite ile üretime devam edilmiştir. Haziran ayı itibariyle de hem ülkemizde hem de dünyada normalleşme sürecine geçilmesi ile birlikte üretim eski hacimlerine dönmeye başlamış, bugünkü tüketim değerleri ile geçtiğimiz yıl verileri arasında bir fark kalmamıştır.

Ülkemizin önde gelen sanayi bölgelerinden biri olan Bölgemizde faaliyet gösteren pek çok büyük ölçekli tesisimiz, “TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” alarak, faaliyetlerini “güvenli üretim” damgası ile sürdürmektedirler.

‘İŞYERİNDE DEĞİL DIŞARIDA KAPTILAR’ İDDİASI

Bölgemizde bulunan tüm fabrikalarımız, Covid-19 tedbirlerini en üst düzeyde ve taviz vermeden uygulamaktadır. Bazı çalışanlarımız, fabrika şartları içerisinde alınan tedbirleri harfiyen uygularken maalesef, iş saatleri dışındaki temas içerisinde oldukları ortamda aynı hassasiyeti göstermemektedirler. Sosyal yaşantılarında salgın ile ilgili tedbirleri göz ardı ettiklerini gözlemliyoruz.

“196 FİRMA ÜRETİMİ SÜRDÜRÜYOR”

Diğer yandan Manisa Valiliği ve Sağlık İl Müdürlüğümüz ile koordinasyon içerisinde yapılan yönlendirmelere uyulmakta, Sağlık Bakanlığımızın yayımladığı tüm kılavuz ve rehberlere uygun olarak alınan tedbirler ve uygulamalar devam etmektedir. Bugün itibariyle faal olan 196 firmamızın tamamında üretime aralıksız devam edilmekte olduğunu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

Editör: TE Bilişim