2020’nin herkesin öngörülerinin çok dışında bir yıl olduğunu belirten Türek, “COVID 19, yatırımcıdan işletmeciye, çalışandan tüketiciye herkesin dünyasını derinden etkiledi. Hiç beklenmedik bir şekilde gelip hayatlarımızı tamamen değiştiren virüsten sosyal hayatlar kadar iş hayatı da etkilendi.” dedi.

Birçok sektörde üretim azalıp durma noktasına gelirken ülke olarak gerekli tedbirleri alarak zorlu koşulların üstesinden gelindiğini belirten Türek, Manisa OSB olarak da bu sürecin koordineli bir şekilde ve başarı ile yönetildiğini belirtti. Türek, “Manisa OSB’de üretim kesintisiz devam etti ve sanayinin çarkları hiç durmadan döndü. Her şeyden önce tüm kademelerdeki çalışanlarımızın sağlığını korumak öncelikli hedefimizdi. Zira 2020 sağlığımızın değerini en iyi anladığımız yıllardan biri oldu. Bu bilinçle işimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık.”

Tüm zorlu koşullara rağmen Manisa OSB olarak büyümeye devam ettiklerini belirten Türek, “Gerekli önlemler konusunda hızla aksiyon alıp hafta sonları dâhil hiç durmadan çalışmalarımıza devam ettik. Pandemiye karşı verdiğimiz bu başarılı mücadelemizin sonucunda istihdamımız yüzde 9 arttı. 2020 yılında 5 yeni firmaya arsa tahsisimiz gerçekleşti. Öngörülen toplam yatırım tutarımız ise 61 milyon 505 milyon dolar” dedi.

Bu eğilimin büyüme, istihdam, ihracat alanlarında 2021’de de artışla süreceğini belirten Türek, yeni yatırımlar ile öncü OSB olmaya devam edeceklerini ifade etti. Türek, “T.C Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında, "OSB'lerde Teknoloji Geliştirme Projesi" kapsamında 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalar neticesinde, bölgemizde yenilikçilik ekosisteminin kurumsal altyapısını oluşturmak ve firmalarımızın AR-GE, yenilik, girişimcilik ve dijitalleşme kapasitelerini geliştirmeyi hedeflediğimiz INTRAC Yenilik Merkezi Ofisimizin açılışını gerçekleştirdik. 2021’de de Manisa OSB, yatırımcının çözüm ortağı olma misyonunu hiçbir zaman elden bırakmayacak. Sanayicimizin sorunsuz bir şekilde üretim ve ihracat yapması için sürekli olarak bölgeyi geliştirecek projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

Uluslararası düzeyde, marka değeri yüksek, öncü ve yenilikçi bir OSB vizyonu ile geleceğe emin adımlarla yürüyen Manisa OSB’nin alan olarak da büyümeye devam ettiğini ifade ettiğini sözlerine ekleyen Türek, “Sanayicimizin ihtiyacını karşılamak amacıyla yaptığımız pek çok projenin yanında alan olarak da sürekli genişlemeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Bölgemizin VI. Kısım Tevsii Alanının altyapı çalışmalarına hızlı bir şekilde başlandı. Bölgeyi yatırımcılarımızla buluşturmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.” dedi.

Sosyal sorumluluk ve çevreye duyarlılığın Manisa OSB’nin en önemli değerleri arasında yer aldığını ifade eden Türek, bölgenin gurur kaynağı olan projesi Zeki Yaşam Merkezi’ni 2021’de bir adım ileri taşıyacaklarını belirtti. “6 yıl önce çalışmalarına başladığımız ZEKİ Yaşam Merkezi ile zihinsel engelli gençlerin istihdamını sağlamak ve bu süre içindeki kazanımları ile daha çok sosyalleşmelerine aracı olmak bizler için gurur vericiydi. Projemizin 2. adımı olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2020 yılı Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği almaya hak kazanan ZEKİ+ Projesi ile zihinsel engelli gençlere fabrika ortamında çalışabilme yolunu açmak için kolları sıvadık.” dedi.

Manisa OSB’nin, halihazırda 11 milyon m2‘lik alan üzerinde, 200‘ü aşkın faal firma ve toplam 60.000çalışanı ile üretim faaliyetine devam ettiğini belirten Türek, “Bu yıl da yenilikçi çalışmalar ile ülkemizi geleceğe taşıyacak dönüşüme öncülük edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim