Kendi işinin patronu olmak isteyen engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği hakkında ayrıntılı bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Eşref Aslan, kendi işini kurmak isteyen ve en az yüzde 40 oranında engelli raporu olan engelli kişilere, 65 bin TL’ye kadar destek verileceğini belirtti. Yine eski hükümlü olup, kendi işini kurmak isteyenlere de projesi onaylanması halinde brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verileceğini belirtti.

Engelliler için hibe desteğinin nasıl işlediğini aktardı:

Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 5 bin TL, işletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 15 bin TL

Kuruluş desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 45.000 TL destek sunulmaktadır.

Eski Hükümlüler için;

Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından yapılan başvuru sonrasında bütçe imkanları doğrultusunda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere en fazla brüt asgari ücretin 15 katına kadar kurulacak işyeri için gerekli olan giderleri kapsayan “kuruluş desteği” verilecektir.

Korumalı İşyeri Projeleri için(Zihinsel ve Psikolojik Engelli);

Korumalı işyeri kapsamında zihinsel ve psikolojik engelli bireyleri istihdam etmeye yönelik projeler de aynı kapsamda değerlendirilmektedir. Korumalı işyeri statüsüne sahip olup, destekten yararlanma hakkı sağlanacak işletmelere; kuruluş sermaye desteği, korumalı işyerinde çalışacak engelli bireylerin bir yıl boyunca ücretleri ve sigorta primleri ile birlikte, işletmenin bir yıl boyunca su, elektrik, ısınma, iletişim ve tanınırlık gibi sabit giderlerinin fatura bedellerinin %60’ına tekabül eden giderleri hibe olarak karşılanmaktadır HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim