Sultanlara layık üzüm olarak bilinen çekirdeksiz sultaniye üzüm yaş ve kuru olarak değerlendiriliyor. Rusya ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok noktasına gönderilen yaş üzümler sofraları şenlendiriyor. Yaş üzümün yanı sıra çoğunlukla kurutulan üzümler de kente büyük bir ihracat geliri sağlıyor.

Geçen yıl kilogram fiyatı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından 10 lira olarak açıklanan kuru üzümde bu yıl fiyat beklentisi arttı. Kentteki 16 ziraat odası başkanı koordinasyon kurulunda bir araya gelerek Tarım ve Orman Bakanlığından isteklerini dile getirdi. Ziraat odaları başkanları taban fiyatın açıklanmasını ve 9 numara kuru üzüm için 13 lira 50 kuruş fiyat beklediklerini ifade ettiler.

16 ziraat odası adına açıklama yapan Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, kuru üzüm üreticisinin taban fiyatı beklentisi içinde olduğunu belirterek, “Tarım ve Orman Bakanımızın geçen yıl açıklamış olduğu taban fiyat sayesinde hem üreticilerimiz memnun kalmış hem de ülkemize yüksek miktarda ihracat girdisi sağlanmıştır. 2020 yılı üretim sezonunda aşırı dönemsel sıcaklar maliyeti artırmıştır. Üreticilerimizin kuru üzüm taban fiyat beklentisi 9 numara kürü üzüm için 13 lira 50 kuruştur. Yüzde 90’ı ihraç olan kuru üzüm taban fiyatı belirlenmesinde eldeki stoklar, rekolte ve artan döviz fiyatları etkili olacaktır. Kuru üzüm üreticilerimizi memnun edecek bir fiyat müjdesini Tarım ve Orman Bakanımızdan bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim