İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, If Wedding Fashion İzmir Fuarı'nın kendi alanında dünyanın bir numarası olmaya aday olduğunu bildirdi.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, fuarın sadece Avrupa'nın değil dünyanın en önemli etkinliklerinden biri olacağına inandıklarını ifade etti.

Oda olarak fuara 12 yıldır destek verdiklerini belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"IF Wedding Fashion Fuarı ilk başladığı zamanlar üyelerimize 12 metrekarenin yarısını destek veriyorduk, yani azami 6 metrekare destek alıyorlardı. Üyelerimize ve fuara duyduğumuz inançla desteklerimizi geliştirmeye devam ettik ve bu yıl teşviklerini firma başına 30 metrekareye çıkardık. Fuarda stand açan 259 firmanın 84’ü Odamız teşviklerinden yararlanmak üzere bize başvurularını yaptılar. Fuarımız gelinlik alanında dünyanın bir numarası olmaya aday."

Öte yandan, M.A. Fashions - Tango Group Yönetim Kurulu Üyesi Paul Musu da İtalya'nın, gelinlik sektörünün hem üretici hem de yönlendirici olduğunu ancak İtalya kadar kaliteli olan ürünleri yarı fiyatına Türkiye'den aldığına dikkati çekti.

Avrupa'dan birçok alıcının fuar için Türkiye'ye geldiğine değinen Musu, şunları kaydetti:

"Gördüğüm kadarıyla Türkiye, Çin'in yarattığı sektör hacmini kısa bir süre içinde kendi bünyesinde toplayacak. Seneye düzenlenecek fuarda bu sürecin tamamlanmış olacağını düşünüyorum. Çin’deki imalatçıların çoğu, şu anda iç piyasasına dönmüş durumdalar. Fiyatlar orada da çok arttı. Ve iç piyasada çok yüksek bir talep olduğu için ihracatla eskisi kadar ilgilenmiyorlar. İhracat değer kaybetmiş durumda. Burada oluşan boşluğu kaliteli ürünleriyle Türkiye dolduruyor."

Priamos'un şirket ortaklarından biri olan ve firmanın "Xclsv" marka tasarımcısı Murat Cinpir ise "Bu sene benim ilk İzmir fuarım. Sergilediğimiz ürünler bizim 2018 koleksiyonumuz. Aynı koleksiyonu Milano ve Barselona'ya götüreceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa