Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2019 yılı üçüncü toplantısı Manisa Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi. İŞKUR İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Manisa Valisi Ahmet Deniz’in yanı sıra ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

VALİ DENİZ; “İSTİHDAM ARTIŞI VAR”

Toplantının açılış konuşmasını Vali Deniz yaptı. Vali Deniz, özellikle mesleki eğitime önem verdiklerini ve meslek liselerine talebin giderek arttığını ifade etti. Kentin 4,5 milyar dolar ihracatı olduğunu ve Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer aldığını belirten Vali Deniz, işsizlik rakamlarının Manisa özelinde düşük olduğunu dile getirdi.

Vali Deniz, şöyle devam etti: ” Manisa’da işsizlik rakamının 5,1 olduğunu düşünüyoruz. Avrupa ortalamaları yüzde 7,5 civarında. Bu da Manisa’nın güzelliğidir. Ocak ayından itibaren ikinci istihdam seferberliği sayesinde 13 bin civarında bir istihdam artışı olmuş. Kentte 403 bin kişi sigortalı olarak çalışıyor.”

Vali Deniz’in konuşmasının ardından İŞKUR İl Müdür Vekili Eşref Aslan sunum eşliğinde bilgiler verdi. Son açıklanan TÜİK verilerine göre Manisa’daki işsizlik oranının yüzde 5.1 olduğunu ifade eden Aslan, “İşgücüne katılım oranı yüzde 55, istihdam oranı da yüzde 52.7. 2019 yılı haziran ayı itibariyle iş ve meslek danışmanlığı hizmeti kapsamında kurumumuza müracaat eden 74 bin 931 kişiye bireysel görüşme hizmeti verildi.” dedi.

Manisa’daki işsizlik rakamlarını da açıklayan Aslan, Manisa İŞKUR’a kayıtlı toplam 68 bin 514 işsiz olduğunu ifade etti. Aslan, bu rakamın 32 bin 641’inin erkek, 35 bin 873’ünün da kadın işsiz olduğunu açıkladı. Aslan, “Bin 180 engelli, 196 eski hükümlü ve 2 de terörle mücadeleden yararlanan işsiz var.” diye konuştu.

İŞSİZLİK ARTTI

Öte yandan İŞKUR İl Müdürü Aslan’ın açıkladığı verilere göre Manisa’da son üç ayda işsizlik arttı. Aslan, geçtiğimiz nisan ayı içerisinde düzenlenen 2. Toplantıda Manisa’da kayıtlı işsiz sayısının 62 bin 49 kişi olduğunu dile getirmişti.

Açıklanan son verilere göre Manisa’daki işsiz sayısının 6 bin 465 kişi arttığı ortaya çıktı.

Editör: TE Bilişim