Haber: Ahmet ÜNSAL

Türkiye’nin ilk özel lojistik merkezi olma özelliğini taşıyan MOS Lojistik’te düzenlenen törene Manisa Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Hasan Gezük, MOSB Bölge Müdürü Funda Karaboran ve MOSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol katıldı.

Törende konuşan ve MOSB olarak 2021 yılında 9 milyar 600 milyon dolar dış ticaret hacmine ulaştıklarını kaydeden Manisa Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, “Bugün gücümüze güç katan, bölgemizin yine örnek gösterilen bir girişimi olan lojistik merkezimiz, yüzde 100 Manisa Organize Sanayi Bölgesi iştiraki olarak, bölgemizin beşinci kısmında, 306 bin metrekare alan üzerine kuruldu.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın katılımıyla açılışı yapılan, ‘Türkiye’nin ilk Özel Lojistik Merkezi’ olan lojistik merkezimiz, 2010 yılından bu yana sanayicilerimize hizmet veriyor. Öz kaynaklarımız ile yatırımını tamamladığımız, tüm bakım ve işletme masrafları da tarafımızca karşılanmakta olan lojistik merkezimize bağlı, 9,7 kilometre demiryolu iltisak hattımız, bugün Türkiye’de OSB’ler içerisinde ilk olma özelliğini taşıyor” dedi.

DÜNYANIN 155 FARKLI ÜLKESİNE İHRACAT

Türek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Lojistik merkezimizin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleşen tren sefer sayımız toplam 11 bin 500’e ulaşmış, çevre limanları ile bölgemiz arasında 388 bin adet konteynerin demiryolu taşımaları güvenli bir şekilde tamamlanmıştır. TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından demiryolu taşımalarımıza tahsis edilen lokomotif ve bağlı vagonlarına yüklenen konteynerlerin yüzde 25’i boş konteynerlerden oluşurken, yüzde 75’lik payı ise dolu ürün yüklü konteynerlerden oluşmakta ve vagonların yüksüz sevkinin önüne geçilmektedir.  Sonuç olarak TCDD Taşımacılık A.Ş. ile oldukça verimli, örnek bir çalışma modeli yürütülmektedir. Manisa Organize Sanayi Bölgemizde her geçen yıl artarak devam eden üretimlerin yüzde 80’i, dünyanın 155 farklı ülkesine ihraç malı olarak gönderilmektedir. Bizim amacımız tüm sevkiyatların demiryolu üzerinden limanlara taşınmasıdır. Zira, demiryolunun, karayolu taşımacılığı karşısında tonajlı mal taşıyabilme üstünlüğü vardır. Hava şartlarından da etkilenmeyerek çevreci ve güvenli bir taşıma modu olması da ayrıca sosyal üstünlüğüdür.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından günün anısına birbirlerine hediye verdiler.  Başkan Türek ve Genel Müdür Pezük, treni uğurladı. 

Editör: TE Bilişim