Burhan AKDEMİR

Daha önceleri Tarihi Bedesten civarında kurulan ikinci el eşya pazarı, bir süredir Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, Perşembe Pazarı alanında kuruluyor. İkinci el eşya adına her şeyin bulunduğu pazarda esnaf ilgiden gayet memnun.

Sabahın erken saatlerinde ikinci el eşya satıcıları tezgahlarını kurarken, vatandaşlar da gerek gezip görmek için, gerekse de evlerine, çocuklarına bir şeyler almak için pazara akın ediyor. Vatandaşlar pazarda, ikinci el kıyafet, ayakkabı, takı, elektronik aletler, antika eşyalar ve oyuncak gibi çok çeşitli ürünleri bulabiliyor.

Pazar yerindeki kalabalık dikkat çekerken, pazar esnafı bu durumu hayat pahalılığına bağlıyor. İkinci el eşya pazarında satış yapan esnaf, özellikle son dönemde vatandaşların alım gücünün bir hayli düştüğünü, bu nedenle ikinci el eşya pazarına ilginin daha fazla olduğunu dile getirdi.

Çocuklar için satılan ürünlerin daha fazla talep gördüğünü ifade eden pazar esnafı yaptıkları işin bir çeşit geri dönüşüm olduğunu, ihtiyacı olmayanlardan alınan ürünlerin, ihtiyacı olana uygun fiyatlarla verildiğini ve herkesin durumdan memnun kaldığını belirtti.

Editör: TE Bilişim