Temel atma törenine Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Çiğli Atatürk OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, FİTPAK Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Türek ile FİTPAK Ambalaj yönetici ve çalışanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan FİTPAK Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Türek, “Bizim başarı hikayemiz tam 9 yıl önce Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde başladı. 10 bin metrekarelik üretim alanımızda, 150 personelimizle, ilk günümüzden bu yana, dünya ölçeğinde bir vizyon ile, ileri teknolojiyle yüksek bariyer özellikli filmler ürettik. Bugün, bizler için oldukça gurur verici olan, ikinci tesisimizin temelini atmak üzere bir araya geldik. Bu mutluluğumuzda en büyük paya sahip olan tüm çalışma arkadaşlarıma ve burada mutluluğumuzu bizimle paylaşan tüm konuklarımıza teşekkür ederim.” dedi.

FİTPAK ürünlerinin ihracat konusunda stratejik bir önemi olduğunu belirten Türek, “İlk günümüzden bu yana, high barrier özellikli ambalajlar üretiyoruz. Ürünlerimiz, gıdalara koruyucu katkı malzemesi konulmasına gerek kalmadan, raf ömrünü uzatması, bozulma kaynaklı israf ve firenin önüne geçmesi, böylece hem toplum sağlığının temini hem de ülkemizde üretilen ürünlerin uzak mesafelere ihracatının kolaylaştırması nedeniyle stratejik önem taşıyor.” diye konuştu.

Mevcut tesislerinde yıllık 18 bin ton ürün kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Türek, “Yeni tesisimizle birlikte kapasitemizi 54 bin tona, ihracatımızı 100 milyon Euro’ya çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Türek, yeni üretim tesisine 300 milyon TL yatırım yapılacağını açıklayıp şöyle devam etti: “Katma değeri yüksek ürünlerimizle ambalaj sektörüne yön verirken, hız kesmeden büyümeye devam edeceğiz. Tesisimizin başta Ege Bölgesi olmak üzere, tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

FİTPAK’ın yeni üretim tesisi yaklaşık 17 bin 500 metrekare kapalı alanı olmak üzere 20 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek. 250 kişinin istihdam edilmesi planlanan fabrika 2022 yılının son çeyreğinde açılacak.

FİTPAK HAKKINDA

FİTPAK Ambalaj ve Kimya San. Tic. A.Ş. 2012’de Dr. Sait TÜREK tarafından Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. Sektörün en ileri teknolojili cihazlarını bünyesinde toplayan FİTPAK, Ağustos 2014’te üretime başladı. 10 bin metrekarelik üretim tesisine sahip olan FİTPAK, et, süt, peynir gibi raf ömürleri kısa ürünler için bariyer özellikli ambalajlar üretmektedir. Dünya ölçeğinde vizyona sahip, sektörün en üst segmentinde yer alan ve ileri teknolojiyi kullanarak sıhhi ortamda ambalaj malzemesi üreten bir firmadır. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim