Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, il ve ilçelerin oda başkanlarının katılımı ile Başkanlar Kurulu Toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, esnafın anlattığı sorunları dinledi, sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletme sözü verdi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, il ve ilçelerin oda başkanlarının katılımı ile Başkanlar Kurulu Toplantısı düzenledi. Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Manisa Valisi Ahmet Deniz, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, kurum kuruluş müdürleri ve esnaf odalarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan MESOB Başkanı Hasan Geriter, yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirdi.

SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİLER

Geriter, konuşmasında özellikle kayıtdışı çalışanlardan dolayı mağdur olduklarını belirtti. Geriter şöyle devam etti: “Kendi primini ödeyen esnafımız yanında çalıştırdığı işçisinin de geleceğini güvence altına almak için her türlü fedakarlığı sergiliyor. Devletine olan yükümlülüklerini kısıtlı imkanlarına rağmen yerine getirmek için gayret gösteriyor. Bütün bu fedakarlığa rağmen kayıtdışının yanı sıra sigortalılar arasındaki eşitliğin sağlanmaması, AVM ve zincir marketler nedeniyle esnafımız mağdurdur. Doğalgaz, elektrik, su gibi enerji maliyetlerinin yüksek oluşu bizi zor duruma düşürüyor. Biz bu sorunlarına çözüm bulunmasını bekliyoruz. Ayrıca nitelikli eleman ihtiyacı da bizim belimizi büküyor. Bunun çözümü mesleki eğitimdir.”

Toplantıda söz alan esnaf temsilcileri de 65 yaş üstü ücretsiz taşıma ile AVM’lerle ilgili tepkilerini dile getirdi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da, esnaf kökenli bir milletvekili olduğunu belirterek, esnafın sıkıntılarının biran önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz de, her zaman esnafın yanında olduklarını ifade etti.

“BEN BAKKAL AMCANIN YANINDAYIM”

Toplantıda esnaflara seslenen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç da, toplantıya katılmayan diğer milletvekillerini eleştirerek, siyasilerin esnafların sesini her zaman dinlemesi gerektiğini söyledi. Arınç, “Esnafı sırtında taşıyacaksın, esnafla kavga olmaz. Esnaf bu milletin mayasıdır, omurgasıdır” dedi.

AVM’lerle ilgili eleştirileri de değerlendiren Arınç, meclis başkanlığı döneminde AVM yasasıyla ilgili çok çalıştığını söyledi. Arınç, “Ben bakkal amcadan tarafım. Bu asrın getirdiği yeni bir gelişme. Esnaf ve sanatkarın yaptığı işle AVM’lerin yaptığı iş farklı hale geldi. Işıklı, süslü vitrinler var. Tüketimi kamçılayan bir anlayış var. AVM’lerin yanında internetten satış da var. Bundan memnun musunuz?” diye konuştu.

SIKINTILARI İLETME SÖZÜ VERDİ

Türkiye’deki ekonomik sıkıntının esnaflara da yansıdığını dile getiren Arınç, sıkıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini söyledi. Arınç, “Ben sizden aldığım bu notları kendisine ifade etme fırsatı bulacağım. Esnaf her zaman saygıya layıktır. Ben buradan aldığım notları söyleyeceğim. Ama şunu bilin biz vergi almak zorundayız. Önemli olan azdan az, çoktan çok vergi alabilmek. Bunları düşünen bir hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız var” dedi.

Editör: TE Bilişim