Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe  yükselişle başlamasının ardından 161,4 lira seviyesinde dengelendi.  

Dün altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle 3 haftanın en  düşük seviyesi olan 159,8 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı, günü önceki  kapanış seviyesinin hemen altında 161 liradan tamamladı.

ALTIN FİYATLARI

Gram altın, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından  saat 09.55 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,2 değer kazancıyla 161,4  liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 265 lira,  Cumhuriyet altını da 1.080 liradan satılıyor.

Doların küresel piyasalarda değer kazanmasının etkisiyle dün 1.300  dolar sınırına kadar gerileyen altının ons fiyatı, bu seviyeden gelen tepki  alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi ederek günü 1.315 dolar seviyesinden  tamamladı. Bugüne Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyirle başlayan altının  ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,3 artışla 1.318  dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı  Jerome Powell'ın ABD ekonomisine yönelik pozitif yorumlarda bulunmasının, altın  fiyatlarının bu hafta baskı altında kalmasına neden olduğunu söyledi.

Dün altının ons fiyatının 1.302 dolar ile 2 Ocak'tan bu yana en düşük  seviyesine gerilediğini anımsatan Memiş, "Mart ayının ilk işlem gününde değer  kaybeden altın fiyatlarında tepki alımları başlayabilir. Biz mart ayı içinde  geniş bant aralığında dalgalı bir seyir izleyeceğini öngörüyoruz. Teknik olarak  altının ons fiyatında 1.280-1.380 dolar, altının gram fiyatında ise 157-167 lira  bandını takip edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Memiş, dolar kurundaki değer kazançlarının yurt içinde altının gram  fiyatındaki düşüşlerin sınırlı kalmasına neden olduğunu belirterek, altının gram  fiyatının, son üç haftada ikinci kez 160 liranın altını test ettiğini söyledi.

Teknik açıdan altının gram fiyatında 160,5 liranın destek konumunda  olduğunu ifade eden Memiş, 161,9 liranın ise direnç konumunda olduğunu dile  getirdi.

Editör: TE Bilişim