Haftanın ilk gününe düşük başladıktan sonra artış gösteren gram ve çeyrek altın fiyatları, yatırım ya da hediyelik alım satımı yapmak isteyenlerin merakla araştırdığı konular arasında yer aldı. Peki, haftanın ilk gününde anlık gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte, güncel altın fiyatları bilgisi

Altın fiyatları haftanın ilk günü piyasaların açılmasıyla birlikte araştırılan konu oldu. Gram ve çeyrek altın ne kadar sorusuna alacakları cevaba göre yatırım kararını şekillendirecek olan vatandaşlar, piyasaya göre durumu netleştirecek. Peki, 23 Ekim altın fiyatları günün ilk saatleri itibariyle ne durumda? İşte, gram ve çeyrek altınfiyatları hakkında güncel bilgiler

Altın fiyatları, piyasaların açılmasının ardından ilk değişimini gösterdi. Çeyrek altın fiyatlarının 248 liradan alıcı bulduğu haftanın ilk saatlerinde, gram fiyatı ise 151 liradan alıcı buldu. İşte, 23 Ekim güncel altın fiyatları ve piyasadan anlık detaylı bilgiler

23 EKİM PAZARTESİ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları, iki haftadan uzun sürenin en düşük düzeyini görürken, 11.45 itibariyle çeyrek altın 250 liradan alıcı buldu.

Altın fiyatları doların yen karşısında üç ayın zirvesine yükselmesine paralel olarak iki haftadan uzun sürenin en düşük düzeyini gördü.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı seans içinde 1,273.8 dolara inerek 6 Ekim'den bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra yüzde 0.4 ekside 1,275.7 dolarda bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Altının gram fiyatı yeni haftaya 151 liranın üzerinde başlarken; saat 11.45 itibariyle çeyrek altın 250 liradan, cumhuriyet altını ise 1023 liradan alıcı buldu.

AA Finans Analisti İslam Memiş, geçen hafta satış baskısı altında kalan altının gram fiyatının yeni haftaya dolar kuruna paralel yükselişle başladığını kaydetti.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan toparlanmanın, küresel piyasalarda doların güç kazanmasına neden olduğunu ifade eden Memiş, bu durumun altının gram fiyatını olumlu yönde desteklediğini söyledi.

Memiş, teknik açıdan 151,2 liranın destek, 152,5 liranın ise direnç konumunda olduğunu belirterek, bugün Avro Bölgesi tüketici güven endeksi ile ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi verilerinin takip edileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim