Kırkağaç'ta düzenlenen "iyi tarım uygulaması" ve "organik tarım" kurslarının sertifika töreni, Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, törende yaptığı konuşmada, "iyi tarım uygulaması" ve "organik tarımın" önemine değinerek, "İnşallah tarımda markalaşacağız. İnşallah sulama sistemlerimizi yenileyeceğiz. Türkiye'nin dört bir yanında sürmekte olan toplulaştırma projelerimiz Kırkağaç ve Manisa'da da artarak çiftçilerimizin işini kolaylaştıracak." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de düzenlenen eğitim programının, çiftçilere yönelik yapılan önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Tarımın bilimsel olarak yapılması gerektiğini aktaran Özel, "Cumhuriyetin ortaya koyduğu ne yapılırsa yapılsın bilime dayalı yapılsın ve dünyanın neresinde iyi bir uygulama varsa bunun Türkiye'ye getirilmesi ve çiftçilerimizin kullanımına sunulması Cumhuriyet ideallerindendir." dedi.

ZEYTİN DALI HAREKATI

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise Kırkağaç'ın tarım şehri olmasının yanında Türkiye'nin dört bir yanından insanın askerlik yapmak için geldiği bir yer olması dolayısıyla tanınırlığına işaret etti.

Terör örgütlerine karşı Zeytin Dalı Harekatı gerçekleştirildiğini hatırlatan Berber, şunları kaydetti:

"Türkiye bugün hemen yanı başımız da sınırımızın ötesinde bir terör devleti oluşturma gayretleri içine girilince artık Türkiye olarak sabrımız taştı. Bugüne kadar siyasi olarak diplomatik yollardan çözebileceğimizi düşünerek bütün gayretler sarf edildi ama gelinen noktada bunun maalesef muhataplarımız tarafından, bölgede bir takım planları ve oyunları olanlar açısından tam anlaşılamadı. Tıpkı bundan 44 yıl önce Kıbrıs'ta olduğu gibi bu kadar uğraşmamıza rağmen aynı benzer bir durumla karşı karşıyayız. Türkiye eğer, muhatapları anlamazlarsa anlayacakları dilden de aslında konuşmasını bildiğini bundan 44 yıl önce Kıbrıs'ta gösterdi. Dünya tanımasa da biz Kıbrıs'ta barışı huzuru kardeşliği yeniden teşhis ettik. Aynı şekilde sınırımızın ötesinde huzurumuzu kardeşliğimizi barışımızı bozmaya çalışanlara karşı aynı tedbirleri almaya haklıyız anlamayanlara da bunun nasıl yapılacağını şimdi gösteriyoruz."

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz da eğitimler sonunda 85 çiftçinin "iyi tarım", 30 çiftçinin ise "organik tarım" sertifikası almaya hak kazandığını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından çiftçilere sertifikaları dağıtıldı.

Törene, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Kırkağaç Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür İsmail Kaya da katıldı.

Editör: TE Bilişim