Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, 2020 yılını değerlendirdi, 2021 yılı hedeflerinden bahsetti. Muradiye’de bulunan Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde yapılan toplantıda Rektör Ataç üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. rektör Ataç’a, rektör yardımcıları da eşlik etti.

Rektör Ataç pandemi döneminde yapılan çalışmaları, uzaktan eğitimi ve sonraki süreçte planlananları da kamuoyuyla paylaştı. Rektör Ataç, salgın dünyayı etkilediği için bütün alanların etkilendiğini açıkladı. Ataç, bu zorlu süreçte üniversite olarak üzerine düşeni yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti

“PANDEMİNİN BAŞINDAN İTİBAREN BOŞ DURMADIK”

Üniversite olarak 50 bin kişilik bir aile olduklarını vurgulayan Ataç, “46 bin 500 öğrenci, 4 bin çalışanımız var. Uzaktan eğitimde Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasına girdik.  107 farklı üniversiteden öğrenciye hizmet verdik. Pandemi döneminin ilk zamanlarında ekipman sıkın tısı yaşandı ancak biz bu sıkıntıyı hiç yaşamadık. Terzi atölyemizi faaliyete geçirdik. Dezenfektanımızı kendimiz ürettik. 6 ton dezenfektan ürettik. Manisa'daki askerlerimizin de dezenfektan ihtiyacını ilk etapta karşıladık. Ventilatör siperlik gibi ürünler Teknokent'te üretildi. Aşıların sağlıklı ve amacına uygun şekilde muhafazasını sağlamak için çalışmalar yaptık.” diye konuştu.

“OSB’LERLE İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERDİK”

Üniversite ile organize sanayi bölgesinin işbirliğini geliştirmek için önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Ataç, “Manisa iş dünyası ile akademiyi bir masa etrafında topladık. OSB yönetimi ile çok güzel diyalog kurduk.  OSB ile üniversitemiz arasında örnek bir işbirliği kurduk.  OSB ile olan işbirliğimizi ilçelere de yansıttık. Öğrencilerimiz sayesinde geleceğe umutla bakıyoruz” diye konuştu.

“250 BİN PCR TESTİ YAPILDI”

Koronavirüs pandemisinin ilk döneminden itibaren PCR testi hizmeti vermeye başladıklarını da sözlerine ekleyen Ataç, “Pandemi sonuçları İstanbul ve Ankara'ya gönderiliyor ve 3 günde alınıyordu. Hemen üniversitemizde PCR test sistemini kurarak sonuçların kısa sürede çıkmasını sağladık. Şuan 3 saat 20 dakikada sonucu verebiliyoruz.  Şuana kadar 250 bin 900 adet PCR testi yaptık. Tıp Fakültesinde çalışan herkese, 24 saat hizmet veren sağlık çalışanlarımıza, yöneticilerine teşekkür ediyorum. Hakları ödenmesi mümkün değil.” dedi.   

“ÇÖLYAKLILAR İÇİN GLÜTENSİZ MUTFAK”

Glütensiz mutfağı olan Türkiye'deki tek üniversite olduklarını vurgulayan Rektör Ataç, “Manisa'ya yeni gelmiş çocuklarımıza Manisa'yı gezdirdik. Esnafla şehir insanıyla tanıştılar. Tarihi yerleri gezdiler. Ve Manisa ile ilgili düşünceleri değişti. Glütensiz mutfağı olan Türkiye'deki tek üniversiteyiz. 30 civarında öğrencimize Glütensiz yemek çıkarıyoruz. Çölyak hastası çocuklarımız gönül rahatlığıyla üniversitemizi tercih edebilir.  Haftada 3 gün üniversitemiz önünde öğrencilerimize çorba dağıttık. Sıcak çikolata dağıttık” dedi.

YENİ BİNALAR GELİYOR

2021 hedeflerinden bahseden Rektör Ataç, yaşanabilir çevre dostu bar kampus oluşturmak istediklerini açıkladı. Ataç, “Hastane ek binasını şubat ayında açıyoruz.  Mayıs ayında spor akademisi yeni binamızı açacağız.  Ayrıca 4 fakülte binamızı da kampüs içinde taşıyacağız. Manisa'ya yeni bir kongre merkezi hayal ediyoruz.  İzmir'deki depremzede öğrencilere burs vereceğiz.” dedi.

HEDEF İLK 1000’DE OLMAK

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin dünyada şuan 1496’ıncı sırada olduğunu aktaran Rektör Ataç, “Üniversitemizi dünyanın ilk bin üniversitesi arasına sokmayı hedefliyoruz. Uzun vadede ise ilk 500 hedefindeyiz” diye konuştu.

TELE TIP PROJEMİZ VAR

Rektör Ataç, “Mart ayında tele tıp projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hastalarımıza fizik muayene duymayan özellikle takip noktasındaki hastalarımıza tele tıp ile hizmet vermeyi düşünüyoruz. Birincisi hastayı yormamak, ikincisi covid bulaş riskini minimize edebilmek, toplum sağlığı noktasında katkı sağlamak, bir de hastanedeki yoğunluğu artırmadan hastanın istediği bilgileri tele tıp üzerinden vermek istiyoruz” dedi.

MCBÜ’DE AŞI ÜRETİLECEK Mİ?

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde koronavirüs aşısı üretilip üretilmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Rektör Ataç, “Kısa vadede aşı çalışmamız ya da planlamamız yok ama orta ve uzun vadede böyle bir çalışmamız olabilir” dedi.

Editör: TE Bilişim