KULİSHABER ÖZEL

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte vaka sayıları büyük ölçüde arttı. Okullarda her gün bir önceki günden daha fazla pozitif vaka ile karşılaşılıyor. Karantinaya alınan sınıf sayıları yetkililer tarafından büyük bir gizlilikle saklanıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’nin “Okullarda herhangi bir sorun yok” şeklindeki açıklamasıyla öğrenciler ve okullar hakkındaki çizdiği pembe tabloya karşın öğrenci velileri karantinaya alınan sınıfları ifşa etmeye başladı ve karantinaya alınan sınıflar konusunda oldukça tedirgin bir süreç yaşıyorlar.

Okullarda yüz yüze eğitimin üçüncü haftasında her geçen gün okullardan karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’nin “yüz yüze eğitimin ilk iki haftasında herhangi bir sonunla karşılaşmadık. Okullar, Covid-19 pandemisi konusunda tüm kurallara uyulan en güvenli kurumlar, salgın nedeniyle hiçbir okul kapatılmadı” açıklamalarına rağmen, öğrenci velileri verdikleri bilgilerle Milli Eğitim Müdürü’nü yalanlıyor.

KARANTİNA KURALLARI NASIL İŞLİYOR?

Yüz yüze eğitime başlanılması ile birlikte karantina kurallarının oldukça gevşetildiği ve neredeyse öğrencilerin kaderine terk edildiği yeni bir sistem geliştirildiği gözlemlenirken, 1 sınıfın karantinaya alınabilmesi için 2 pozitif vaka görülmesi gerekiyor. 1 pozitif vaka görülen sınıflarda karantina kuralları geçerli olmuyor.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLGİ PAYLAŞMAKTAN KAÇINIYOR!

6 Eylül tarihinde başlayan yüz yüze eğitimin ikinci haftası olan geçtiğimiz hafta sosyal medyada en az 50 sınıfın karantinaya alındığı bilgileri gazete manşetlerine taşınmış ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici yerel bir gazeteye yaptığı açıklama ile bunu yalanlamıştı.

Müdür Dikici verdiği röportajda şöyle konuşmuştu: “Sosyal medyada Manisa’da karantina altında olduğu iddia edilen sınıflara ilişkin rakamlar doğru değil. Şu anda Manisa’da karantina altında olan sınıflar var ancak Covid-19 nedeniyle okul genelinde okul genelinde bir kapanma söz konusu değil.”

ÖĞRENCİ VELİLERİ KARANTİNA SINIFLARINI İFŞA ETMEYE BAŞLADI!

Bu bilgiler ışığında Manisa Olay Gazetesi Haber Müdürü Burhan Akdemir’in sorularını yanıtsız bırakan ve görüşme talebini reddeden Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’ye rağmen öğrenci velileri çocuklarının sınıflarının karantinaya alındığını gazetemize ihbar etmeye başladı.

ŞEHİTLER’DE 1 SINIF KARANTİNADA

Öğrenci velilerinden gelen ihbarlara göre bugün itibari ile Şehitler İlköğretim Okulu’nda 8. sınıflardan birinde 3 pozitif vaka ile karantinaya alınan bir sınıf olduğu söylendi ve bu sınıfta yüz yüze eğitime ara verildi.

GAZİ’DE DE KARANTİNA VAR

Yine Gazi İlköğretim Okulu’nda sabah eğitim veren bir 4 sınıf karantinada. Yine 4. Sınıflarda 1 öğrencinin pozitif olduğu ancak karantina kurallarının geçerli olmaması nedeniyle o sınıfta eğitime devam edildiği öğrenildi.

Manisa merkezde eğitim veren özel okullarda da pozitif vakaların olduğu bilgisi gazetemizin ihbar hattına bildirildi.

ALİ RIZA’DA DURUM VAHİM!

Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu’ndan gelen bilgiler ise oldukça korkutucu. Toplamda 46 şubenin eğitim gördüğü okulda 8 sınıfın karantinada olduğu, 6 sınıfın da 1 pozitif vaka nedeniyle gözlem altında alındığı öğrenildi.

HALİT GÖRGÜLÜ’DE 4 SINIF

Manisa’nın önemli liselerinden bir olan Halit Görgülü Lisesi’nde de toplamda 4 sınıfın karantinada olduğunu söyleyen öğrenci velisi, bir sınıfının da 1 pozitif vaka ile gözlem altına alındığını açıkladı.

SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NDE KARANTİNA

Merkez Efendi Sağlık Meslek Lisesi’nde 4 sınıfın karantinaya alındığını duyuran bir grup öğrenci ise 11. sınıflarda bir sınıfta eğitime ara verildiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİN AŞILANMASI TEK TESELLİ

Öğrencilerin yüz yüze eğitim hakkından yararlanabilmesi için sağlığın göz ardı edilmeye başlandığı yeni karantina kuralları, okullarda pozitif vaka sayasını günden güne artırıyor. Aşı yaşının 12’ yaş ve üstüne çekilmesi hastalığa yakalanma oranlarını düşürmese de ölüm oranlarını dengede tutmaya yetiyor.

ÖĞRENCİ VELİLERİ TEDİRGİN!

Eğitimin üçüncü haftasında artan vaka sayıları öğrenci velilerini tedirgin ediyor. Gelen ihbarlarda, sınıflarında 1 pozitif vaka çıkan çocuklarını okula gönderme konusunda tedirgin olduklarını söyleyen öğrenci velileri, 2 pozitif vaka ile karantinaya alınan öğrenciler gibi kendilerinin de 14 gün karantinaya maruz kaldıkları halde herhangi belirti göstermeden kendilerine PCR testi yapılmamasından dolayı şikayetçi olduklarını belirtiyor.

“PEMBE TABLO YERİNE ACI GERÇEKLERİ ÖĞRENMEK HEPİMİZİN HAKKI!”

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici başta olmak üzere konunun ilgilisi yetkililer, öğrenci velilerini gerçek bilgilerle aydınlatmak yerine, pembe bir tablo çiziyor. Ancak yüz yüze eğitimin devam etmesi, pandemi gerçeklerini halktan gizleyerek değil gerçek bilgileri verip gerekli uyarıları zamanında yapmaktan geçiyor. Öğrenci velileri de gazetemize yaptıkları ihbar telefonlarında gerçek rakamların bilinmesinin uygulayacakları kişisel tedbirler için daha önemli olduğuna vurgu yapıyor.

Editör: TE Bilişim