Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdülaziz Meydan, Bölge Müdürü Funda Karaboran ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’nin katıldığı imza töreni ile iki kurumun işbirliği imza altına alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye 2023” vizyonundan hareketle, elverişsiz şartlara sahip ilkokul ve ortaokul düzeyindeki okullarda eğitim gören çocukların düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını desteklemek ve öğrenilen bilgilerin yaşam becerisine dönüştürülmesine destek olmak amacıyla Yaratıcı Atölye ve Kütüphane oluşturulması ile ilgili proje Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından hayata geçirilecek.

Manisa OSB’nin eğitime destek stratejisi çerçevesinde kurulacak atölyelerde yer alacak sanal gerçeklik sistemleri ile çocukların kültür, bilim ve sanat uygulamalarını 3 boyutlu tecrübe etmelerine olanak sağlayacak projede çocukların iş dünyası ve üniversite mentörlüğünde yeteneklerinin geliştirilmesi, analitik, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri kazandırılması, problem çözme kabiliyetlerinin arttırılması hedefleniyor.

Manisa’nın gelişimine katkı sağlamanın da amaçlarından biri olduğunu ifade eden Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdülaziz Meydan, “Sanayimiz gücünü üretimden alıyor. Üretimin niteliğinin gelişmesi şüphesiz ki eğitimin yolundan geçer. Bizler bu bilinç ile hem kendi bünyemizde bulunan MOSTEM lisemize hem de ilimizde yer alan ve şartları elverişsiz okullara katkı sağlayarak eğitime destek oluyoruz. Nihai çıktımız ülkemize inovasyon kültürü ile yetişmiş bireyler kazandırmak ve bu kültürle eğitim almış gençleri fabrikalarımızda istihdam edebilmek. Bu projemizde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak Manisa’mıza hizmet edeceğiz.” dedi.

Manisa OSB’nin Yaratıcı Atölye ve Kütüphane Projesi, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen ilk ve ortaokul düzeyindeki iki okulda pilot proje olarak başlayacak. Manisa OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, “Manisa OSB Z.E.K.İ. Yaşam Merkezimiz ile zihinsel engelli bireyler için korumalı işyeri projemiz tüm Türkiye’ye örnek oldu. Yaratıcı Atölye ve Kütüphane Projemizin de aynı şekilde diğer osb’ler, kurum ve kuruluşlar için güzel bir model olacak.” dedi.

Editör: TE Bilişim