Açıklamada okulların gerekli hazırlıkları yapabilmesi için yeni kararların 15 Nisan Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacağı belirtildi.

Koronavirüs vaka ve vefat sayılarındaki artış nedeniyle alınan yeni kararlar belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre, yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında yeni kararların 15 Nisan Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacağı belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SINIF SINIF AÇIKLADI

MEB’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Ülkemiz genelinde uygulanan Kovid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılan değerlendirmeler sonucunda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş konusunda bazı yeni kararlar alınmıştır.

Buna göre ilkokullarda tüm sınıf düzeylerinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir.

Ortaokulların tüm sınıf düzeylerinde (8. sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir.

Liselerin tüm sınıf düzeylerinde (12. sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir.

8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime devam edebileceklerdir.

8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarına, cumartesi ve pazar günleri de dahil devam edilecektir.

Okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitime mevcut şekilde devam edeceklerdir.

Okullarımızın gerekli hazırlıkları yapabilmesi için yeni kararlar, 15 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacaktır.

Editör: TE Bilişim