Cumhurbaşkanlığı talimatları doğrultusunda Sağlık Bakanlığı Koranavirüs Bilim Kurulu'nun aldığı kararlar Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından bir dizi eylem planı hayata geçti. Bu kararla Milli Eğitim Bakanlığınca uzaktan eğitim süreci başlatıldı. Türkiye genelinde tüm öğretmenler çeşitli sosyal medya ve iletişim araçlarını etkin olarak kullanarak öğrencileri arasında evden canlı eğitim sistemine geçti. Manisa’daki öğretmenler sınıflarda kullandıkları eğitim ağırlıklı donanımlı bilgisayarlarla öğrencilerle toplu halde bağlantı kurarak ‘Evden eğitime’ başladı. Cemal Ergün İlkokulu öğretmenlerinden Nihal Ünsal kurduğu canlı yayın sistemi ile öğrencilerine ve onların anne ve babalarına ulaşarak evden eğitimin nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verdi.

İlkokulu öğretmeni Nihal Ünsal, Milli Eğitim Bakanlığının TRT kanalları üzerinden oluşturduğu EBA TV canlı yayın eğitimlerinin yanı sıra öğrencileriyle birebir canlı eğitimleri haftanın üç gün vereceğini ifade etti. Nihal Ünsal'ın öğrencileri ile kurduğu canlı yayın buluşması ise görülmeye değerdi. İlkokul 1. sınıf öğrencisi olmalarına karşın sosyal medyayı iyi şekilde kullanmaları ailelerince de büyük bir sevince yol açtı.

Öğrencilerine canlı yayın üzerinden kavuşan ilkokulu öğretmeni Nihal Ünsal ise, “Çocuklarımız bu ülkemizin geleceği ve fidanlarıdır. Onların eğitim ortamında ayrı kalkması düşünülemez. Koronavirüs veya benzeri virüsler eğitimin önünü kesemeyeceği böylece daha kesinlik kazandı. Milli Eğitim Bakanlığımızın canlı yayınlarına ek olarak biz öğretmenlerde evlerimizden sınıf ortamını yaratıyoruz. Velilerimizin de büyük katkısı ile öğrencilerimiz ile buluştuğumuzda onların morallerini yüksek tutabilmek adına ara ara sohbet etmeyi de ihmal etmeyeceğiz. Bu buluşmalarımız da çeşitli etkinliklerle ilgili ödevlerde vereceğiz.” dedi.

AKILLARA MAHMUT HOCA GELDİ

Nihal öğretmen ile öğrencilerinin bu buluşması akıllara Münir Özkul'un Hababam Sınıfı filminde Mahmut Hoca rolüyle söylediği o efsane sözleri getirdi: “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.”

Editör: TE Bilişim