Manisa Bilim ve Sanat Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği, Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Yaşar Karadeniz, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerinin ilimizde düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Eğitim ve öğretim faaliyetinin içinde adından da anlaşılacağı üzere iki tane ana kavram var. Birisi eğitim diğeri ise öğretim. Bugün ki konumuz öğretim boyutu ve öğretimde de iki ana başlık bana göre ön planda olmak zorunda. Birincisi var olan bilgileri öğretmek ve onlara ulaşma yollarını göstermek. İkincisi ise çocuklarımızın ve gençlerimizin hayal güçlerini açığa çıkartarak onları kullanma alışkanlığı kazandırmak olmalı. Bu ikinci boyutta son zamanlarda güzel mesafeler almaya başladık. Bugün burada düzenlenmiş olan bilim şenliği de bunun güzel bir örneğidir” dedi.

Dünyada teknoloji ve bilim alanında çok önemli gelişmelerin olduğunu belirten Vali Karadeniz, “Neticede hayat beş şıktan ibaret değil. Biz bu teknoloji ve bilim yarışında öne geçmenin mücadelesini vermek durumundayız. Bu da ancak hayal kurmakla, bu hayalleri projeye dönüştürmekle ve bu projeleri de üretime kazandırmakla mümkün olacaktır” şeklinde konuştu. “Haydi şenliğe koştur; oyna, öğren, oluştur!” sloganıyla TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülen projenin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmen, idareci, öğrenci ve onlara destek olan velilerini tebrik eden Vali Yaşar Karadeniz, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri’nin hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Karadeniz ve protokol üyeleri 30 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında açık olacak olan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri’nin açılış kurdelesini kesti. Öğrencilere Teşekkür Belgesi veren protokol üyeleri daha sonra stantları gezerek öğrencilerden projeleriyle ilgili bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde 30 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan proje, Türkiye genelinde 2019 çağrı döneminde destek almaya hak kazanan 51 projeden biri oldu. 3 günde toplam 74 etkinlik gerçekleştirilecek olan bilim şenliğinde, öğrenciler hem eğlenceli vakit geçirecek

hem de bilimin ışığında yeni fikirler edinecek. Fen bilimleri, matematik ve sanat dallarında çalışmalar, tematik bilim oyunları, bilim gösterileri, sergiler ve zekâ oyunlarının yer aldığı etkinlikler Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Ege Üniversitesi öğretim üyelerinin rehberliğinde gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim