Mahallenin her konuda sıkıntı yaşadığını ve bu sıkıntıların hiçbir şekilde giderilmediğini ifade eden mahalle sakini Şükran Ötgür, “İnternetimiz olmadığı için çocuklar derslere giremiyor. Gidip internet yüklüyorum oda ertesi gün bitiyor. Benim kızım internete girebilmek için üst kata gidiyor. Ders için internet çekmiyor ağlayarak aşağı iniyor. Bize internet lazım. İnternet olsun ki çocuklar ders çalışabilsin. Madem bu hastalık var devlet çocuklara sahip çıksın. Bazı insanların maddi durumu olduğu için internet çekebiliyor. Peki ya maddi durumu olmayanlar ne yapacak. Durumumuz yok gidip aylık fatura ödeyip internet alalım. Önemli olan çocuklar. Bu çocuklara sahip çıkılmasını istiyoruz.ben de burada kadın kolları başkanıyım. Bu hastalık çıktığından beri ben yetkili kimseyi buralarda görmedim. Bu köye de sahip çıksınlar. Hastanemiz yok. Bir bakkal var burada. Biz bakkalı ne yapalım hastane lazım. İğne yapmak için Manisa’ya gidiyoruz. Arabamız yok. Dolmuşlar geliyor ama herkesi almadan gidiyor. 10 kişi tamamlandığı an yoluna devam ediyor” diye konuştu.

İnternet olmadığından dolayı canlı derslere katılamadığını ifade eden lise öğrencisi Gamzenur Sağır, “Okullar başladığından beri hiç canlı derse göremedim. Çünkü internette sıkıntılar yaşıyoruz. Evimiz iki katlı üst kata gidiyorum ders çalışmak için ama maalesef internet olmadığı için çalışamıyorum. Hocalarımız derslere girmemizi istiyor. Onlar da belediyelere gidin diyorlar. Biz gidiyoruz fakat onlar da bir şey yapmıyorlar.  Ortalamam düştü. Daha lise 1 öğrencisiyim. Canlı derslere giremiyorum. Sınav zamanlarında giremiyorum. Sınıf grubumuzdan arkadaşlarım dersleri atıyor bazen ama bu yeterli olmuyor” dedi.

Derslere katılamadığı için sınav zamanlarında büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen lise öğrencisi Aysun Kokuş,“ Ben sınav günleri okula gidiyordum. Sınav saati 2’de oluyordu. Arkadaşlarım benim için erken gelip ders çalışmama yardım ediyorlardı. Sadece o an ne çalıştıysam o bilgiyle sınava giriyordum. Grupta arkadaşlarım canlı dersin saatlerini yazıyor. Zoom ile ders yapılıyor. İnternetimiz. Çekmiyor. Eba’dan 8 GB internet verdiler. Ama bizim dersler Zoom üzerinden yapılıyor. Zoom üzerinden bu internet bize nasıl yetsin. Hiçbir şey bilmiyorum ders ile alakalı.  Şuan 10’uncu sınıfım ama 11’e geçtiğimde ne yapacağım bunun kaygısını yaşıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çaresizce öyle kaldık” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim