Proje detayları hakkında bilgi veren Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ‘Her neslin kaderini bir önceki nesil belirler’ anlayışını benimsediklerine vurgu yaparak, proje çalışmalarına hibrit eğitim döneminde başladıklarını belirtti. Dikici, bu dönemde Covid19 vakalarında yaşanan artışın ardından uzaktan eğitime tekrar geçilebileceğini ön görerek Ar-Ge Birimiyle beraber ‘hazırlık çalışmalarına başladıklarını ekledi.

Dikici, sözlerine şöyle devam etti: “Projenin tanıtımı için hazırlanan reklam filminde maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesinden kaynaklı yaşanan Covid19 vakalarındaki artışla birlikte okullarından uzak kalmak zorunda olan milyonlarca öğrencinin yaşadığı üzüntüye vurgu yapmak istedik. En kısa zamanda çocuklarımızın seslerinin tüm okullarımızda yankılanması en büyük isteğimizdir.”

Projeyle; süreç içerisinde eğitimde üçüncü sacayağı olarak nitelendirilen veli ayağının oldukça sıkıntı yaşadığına değinen Dikici, velilere psikolojik destek, teknolojik destek, evde yapılabilecek eğitici oyun aktiviteleri, özel gereksinimli çocukların velilerine yönelik kaliteli zaman kullanımı gibi daha birçok konuda videolar hazırlandığını belirtti.

Editör: TE Bilişim