TEKNOFEST’te Manisalı öğrenciler, başarılarıyla adından söz ettiriyor. Manisa Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Berkay Şenay, Kerem Özcan, Kerem Yerkazan, Zeynep Ceren Topçu, Doruk Aydın, Cemre Turfan ve Kalender Can Özkan’dan oluşan grup, TEKNOFEST 2021’de ‘İnsansız Hava Araçları’ (İHA)  kategorisinde Manisa’ya ödül getirdi.

Öğrenciler festivalde, bu kategoride 2’ncilik ödülü almayı başardı. Okulunun ve Manisa’nın gururu olan öğrenciler, ödüllerini, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’dan aldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve öğrencilerini tebrik eden Manisa Bahçeşehir Koleji Fen Ve Teknoloji Lisesi Okul Müdürü Harun Pekgöz de şunları söyledi: “2. TÜBİTAK Liselerarası İnsansız Hava Aracı yarışmasından Türkiye 2.si olan NOVA takımı Manisa Bahçeşehir Koleji Fen Ve Teknoloji Lisesinin İnovasyon atölyesi bünyesinde hazırlık ve 9. Sınıf öğrencilerinin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Uzun çalışmalar sonucu yarışma şartlarına uygun ANKA İHA üretimi yapılmıştır. ANKA İHA bu yıl düzenlenen 2.TÜBİTAK Liselerarası İnsansız Hava Aracı yarışmasında görev 1 ve görev 2 için istenen kriterleri hızlı ve başarılı olarak yerine getirerek Teknofest 2021 de ikincilik performans ödülünü kazanmıştır.  ANKA İnsansız hava aracı manevra kabiliyeti yüksek, otonom uçuş yaparak, GPS noktası ile belirlenen hedefe otonom olarak 330 ml su dolu pet şişe atışı yapabilmektedir. NOVA takımı İnsansız hava aracı tasarımında mühendislik temelleri ve kuşların gövde formlarını dikkate alarak aerodinamik sürüklenmeyi en aza indirilmiştir. ANKA İnsansız Hava Aracı üretiminde ahşap ve kompozit malzemeler kullanılmıştır. Bu kapsamda hafiflik ve mukavemet elde edilmiştir. NOVA takımı öğrencileri İnsansız Hava Aracı ile genç yaşlarından mühendislik temellerini öğrenerek kariyerlerini havacılık ve savunma sanayi üzerine hedeflemişlerdir.” HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim