Muğla'nın Ortaca ilçesinde, kaybolduktan üç gün sonra, kanalda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya, en acı Babalar Günü'nü geçirdi. Kızının mezarının başında dua eden Kaya'nın, "Babalar Günü'nde gelip elimi öpecektin. Sen gelemedin ben geldim canım kızım". Cansu Kaya bu yıl öldürülen 143. Kadın...
‘'Sütünü verdim, harçlığını verdim gitti''. Özge Can Aslan'ın annesi Songül Aslan'ın yürekleri yakan sözü...
Kadınlar genelde silah satın almayan, kullanmayan ya da silaha sahip olmayan taraf olmasına karşın , silahlı şiddetten son derece oransız etkileniyor. Silahlara genellikle ailelerini ve kadınları korumak için ihtiyaç duyulduğu iddia edilsede, gerçekler tam aksi ! Aile içi cinayetlerde genelde kadınlar kurban , eş yada erkek akraba ise katil oluyor.
-Ayrılmak isteyen sevgilisini vurdu !
-Boşanmak isteyen eşini vurdu !
-Hamile eşini öldüren kocaya müebbet istendi !
-Namusunu temizlemek için kız kardeşini vurdu !
Bunlar gazete küpürlerinde göze çarpan sadece birkaç tanesi …

Fiziksel açıdan kendimizden güçsüz ve aciz olana şiddet uygulamak ne kadar kolay !
Cinsiyet ayrımı yapmaksızın, erkek ya da kadın demeden, şiddetin her türlüsü yasaklanmalı. Tabi ki ; kadına yönelik şiddet ülkemizde daha fazla mücadele edilmesi gereken bir sorun.
Erkek egemen toplumumuzda çocuğunun babası, en güvendiği, soyadını taşıdığı, namusum dediği eşinden bile şiddet gören, babaları tarafından okula gönderilmeyen, küçücük yaşta aile çıkarları uğruna evlendirilen küçük kadınlarımız sayısı o kadar fazla ki ...
Gözlerim dolu dolu, gazeteleri, sosyal medya mesajlarını okudukça, umutla bakan gözlerine baktıkça içim yanıyor.
Gencecik umut dolu, eğitimli genç kızlarımızın,kadınlarımızın haince bir vahşete uğramasını öldürülmesini hazmedemiyorum.

Yok böyle bir vahşet, nasıl bir insanlık bu !
Ne cani hastalıklı bir ruhtur bu.

Sizide bir kadın doğurdu, yetiştirdi. Bir kadın kardeşiniz, ablanız, bir kadın eşiniz oldu. Bu mudur ‘'kadın''dan anladığınız ? Yazıklar olsun.
Ülkemde yaşanan vahşetten utanıyorum.
Bu kadar mı acizsiniz, bu kadar mı çaresiz kaldınız.

Yazık sizin gibi zihniyetlere ! Acınacak halinizi güya erkeklik gücü sanarak aciz beyinlerinizin yettiği gibi güçle gösteriyorsunuz.
Yazık kadını obje gibi görenlere !

Yıllardır Kadına Şiddet diyoruz, kadın tacizi diyoruz. Peki kadına bunları yaşatan kim ? Erkekler ! İşte sorun ortada.
Bence Türkiye'de ‘'Erkek Sorunu'' var. Erkek çocuklarını eğitemiyoruz. Eğitim ailede başlıyor.

‘'Kadınlara öğretilecekler, kadının yapması gerekenler yerine oğluna önce insan olmayı, kıymet bilmeyi, sevgiyi, hürmeti öğret''.

Mini etek tecavüzü getirmez. Ahlak ve namus yanlızca kadının vücudu ve mahremiyetinde değil. Sen ‘'Adamsan'' eğer; karşındaki ‘'Kadın'' senden daha iyi biliyor; hanımlığı, edebi, kadınlığı. Biz kadınlara yıllardır öğretilen bu zaten. Sizin gibi sorunlu erkekler yüzünden yıllardır kadınlar kendini korumak zorunda kaldı.
Kadının gücünü hazmedemeyen aciz beyinli erkekler sorunlu.
Çünkü kadın erkekten daha güçlü, daha akıllı. Beynine de, nefsinede hakim. Ve yıllardır öğretilen, yapması gerekenlerin bilincinde.

Eğitilmesi gereken sizin gibi değer karmaşası yaşayan aciz beyinler, sorunlu erkekler.

Erkekler öğrenecek ‘'Adam'' olmayı sözde değil, hareketleriyle öğrenecek. Adam gibi adam olan hemcinsleri öğretecek.
Özge Can Aslan, Cansu Kaya ve öldürülen tüm kadınların ölümünden içi yanan, utanan, vicdan sahibi erkekler öğretin değer karmaşası yaşayan aciz hemcinslerinize ‘'İNSAN OLMAYI''.
Ve biz erkek Çocuk anneleri,hepimiz doğru eğitimin farkında olmalıyız ki ;
Türkiye'de ‘'Erkek Sorunu'' bitsin.
Sevgi ile kalın...