Ahmet ÜNSAL

Bayramın 4. Gününe geldiğimizde ise vatandaşlar kendilerine en yakın olan tatil yerleri  Bodrum,Kuşadası,Marmararis,Fethiye,Milas,Çeşme,Urla,Seferihisar,Karaburun,Mordoğan,Balıklıova,Özdere,Ürkmez,Eski ve Yeni Foça,Çandarlı,Dikili,Ayvalık,Cunda Adası,Edremit Akçay,Erdek ve Şakran’ın serin sularında en ekonomik tatil yapmaya devam ediyorlar.

CHP Lİ BELEDİYELER PLAJLARI HALKA VE ENGELLİLERE AÇMAYA DEVAM ETTİ

Geçtiğimiz yıllarda otellerde yer ayırtma geleneği yerini yakınlarının yazlıklarına yöneltirken kalabalık aileler ise bölgelerde evleri kiralayarak tatillerini en ekonomik çerçeveye oturtmaya çalışıyor.Ege’nin dışından bölgedeki sahillere akın eden vatandaşların tatil faturaları iki kat daha kabarık konuma geliyor.Özellikle CHP li Belediyeler dar gelirli ailelerin sahillerden yararlanmaları için sahil boylarını halka açık tutarken Engellilere yönelik hizmetler ise engelli ailelerce takdirle karşılanıyor.

DENİZ KENARINDAKİ ÇAYLAR BÖREKLER VE KEKLER  EV KADINLARINDAN    

Deniz kenarındaki cafelerde bir çay 7 TL , bir soda 10 TL,kutu meyve suyu 20 TL, Sandaviç 60 TL, salata 65 tl ve 50 cc bira için 60 TL  ödemek istemeyen ev kadınları kadınlar ise imece usulu tuttukları evlerde  börek,kek,sarma ve benzeri yiyeceklerden oluşan plaj sepetleri oluşturarak deniz kenarında adeta piknik yapıyorlar.

DENİZ KENARINDA YER KAPMAK İÇİN SABAHIN ERKEN SAATİNDE SAHİL NÖBETİ TUTUYOR

Sahillerden yer bulmak isteyenler ise sabahın erken saatlerinde piknik sandalyeleri ve masalarını sahil kenarına taşıyarak başına evin erkeğini nöbete koyarak sahildeki yer sorununa köklü çözüme kavuşturuyorlar.Sahilde yer bulamayanlar ise ertesi gün erken saatlerde soluğu sahil nöbetinde alıyor.

GURBETÇİLER DENİZSİZ GEÇİRDİKLERİ İKİ YAZIN ÖZLEMİNİ SERİN SULARDA GİDERİYORLAR

Gurbetçilerin iki yıl süren pandeminin ardından tatil için geldikleri Türkiye’de denizsiz geçirdikleri iki yazın özlemeni girdikleri serin sularda gidermeye devam ediyorlar. Yurt dışındaki gurbetçi işçiler ve iş insanları ise sahillerdeki cafelerde yer ayırtarak denizin tadını çıkartırken öte yanda da cafe sahiplerinin ekonomik beklentilerine yanıt veriyorlar.

Editör: Onur Yılmaz