Dünya Kupası 2022 Katar'da Messi'li Arjantin ile Mbappe'li Fransa karşı karşıya geliyor. Dünya Kupası'nda 2'şer kez şampiyonlukları bulunan Arjantin ve Fransa 3. yıldızı takmak için ter döküyor. Paris Saint-Germain'den takım arkadaşı Messi ve Mbappe bu finalde gol krallığı yarışı veriyor. İlk yarı 2-0 Arjantin’in üstünlüğüyle sona erdi.

GOL | 23. dakikada Arjantin'de penaltı vuruşunu kullanan Lionel Messi, topu Hugo Lloris ile ayrı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi: 1-0.

Lionel Messi; grup etabı, son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve final ile bir Dünya Kupası'nın tüm aşamalarında gol atan ilk oyuncu oldu.

GOL | 36. dakikada gelişen Fransa atağında topu kazanan Arjantin'de Alexis Mac Allister, kendi yarı sahasında Lionel Messi'yi gördü. Onun sağ kanada bıraktığı topla buluşan Julian Alvarez, bir kez daha Alexis Mac Allister ile topu buluşturdu. Mac Allister'ın pasında ise uzak direkte topla buluşan Angel Di Maria, farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

41. dakikada Fransa'da Ousmane Dembele ve Olivier Giroud kenara gelirlerken Randal Kolo Muani ve Marcus Thuram oyuna girdiler.

İLK 11'LER

Fransa: Lloris - Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez - Tchouameni, Rabiot - O. Dembele, Griezmann, Mbappe Giroud.

Arjantin: Emiliano Martínez, Molina, Romero, Otamendi, Acuna, Di María, De Paul, Enzo Fernández, Mac Allister, Messi. Julian Alvarez.

Fransa, yarı final karşılaşmasında Fas'ı 2-0 ile geçerken, Arjantin ise Hırvatistan'ı 3-0'lık skorla mağlup ederek final koltuğuna oturdu. Son Dünya şampiyonu Fransa ile 6'ncı kez Dünya Kupası'nda finale yükselme başarısı gösteren Arjantin arasında oynanan dev final mücadelede gözler şüphesiz Kylian Mbappe ve Lionel Messi'nin üzerinde. 5'er golleri bulunan iki yıldız isim gol krallığı için de sahada. 

Editör: Onur Yılmaz