Manisa Futbol Kulübü, Pazar günü evinde Hacettepe’yi konuk etti. Güneşli ve açık bir kış gününde maç izlemek için ideal bir gündü.

Manisalı futbolseverler de bu fırsatı iyi değerlendirdi. Mümin Özkasap’ta tribünler neredeyse tamamen doluydu.

Manisa Futbol Kulübü ligde 4 maçtır kazanamama serisinin ardından konuk ettiği Hacettepe karşısında gerçek kimliğini sahaya yansıttı.

İsmail Ertekin hoca, Zonguldak Kömürspor maçından sonra birkaç değişiklikle çıktı Hacettepe maçına.

İlk olarak sakatlığı edeniyle kadroda yer almayan Mehmet Yılmaz’ın yerine devre arası transferlerinden Mehmet Zahit Çınar ilk 11’de yer aldı. Kart cezası sona eren Serdar Deliktaş da ilk 11’deki yerine geri döndü.

İsmail Ertekin, asıl dokunuşlarını ise orta sahada yapmıştı. Oğuz-Nizamettin-Ferhat üçlüsü yerine Emir-Nizamettin-Umut üçlüsüyle maça başladı.

Bu aslında son haftalarda Manisa Futbol Kulübü’nün orta sahada gösteremediği dinamizme işaretti ve öyle de oldu.

Emir sezon başında çok forma şansı bulamasa da bu takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Umut Kaya’nın golündeki mücadelesi ve gole katkısı daha iyi bir Emir için ön izlenim oldu.

Orta sahada tempoyu arttıran Manisa Futbol Kulübü, ileride daha rahat oynamaya başladı. İkinci yarının hemen başında aynı dakika içinde gelen iki gol maçın seyrini iyice değiştirdi.

Erhan Kara’nın her hafta sergilediği  başarılı performansını frikik golüyle süslemesi ise maç özelinde güzel bir final oldu.

Manisa Futbol Kulübü 2 gol daha bulsaydı averajla liderlik koltuğunu yeniden devralacaktı ancak kısmet değilmiş.

Manisa Futbol Kulübü özgüvenini kazanma adına 3 puandan daha değerli bir galibiyet aldı. Şimdi sıra ligin ilk yarısında olduğu gibi seri galibiyetler elde etmek.

Önümüzde uzun ve zor bir lig var. Önemli olan ligin sonunda liderlik koltuğunda yer almak…