Bayram bitti. Trafik kazalarındaki bilançoya bakarken Urfa Suruç'ta Türkiye'yi sarsan canlı bomba saldırısında 30 yurttaşımızı kaybettiğimiz haberi ile yasa boğulduk. Ne oluyor, ne bitiyor, öğrenmek için TV kanallarına yöneldim. Adıyaman'da PKK ile çatışan Silahlı Kuvvetlerimizin bir ferdinin şehit olduğu haberi de alt yazı ile veriliyordu. Tam Hükümet kurulma çalışmalarının 2'nci turunda terör belası ile tekrar yüz yüze geldik. Yıllardır Güneydoğu'da bunun acısını yaşamış bir Millet olarak çözüm süreci çalışmaları ile "Biraz huzur bulduk" derken, başımıza Şanlıurfa Suruç canlı bomba faciası yıkıldı. IŞİD sempatizanı 18 yaşındaki bir kızın olaya sebep olduğu iddia ediliyor. Daha sonra bombacının kadın kılığına bürünen erkek olduğu tespit edildi.
TÜRKİYE OYUNA ÇEKİLİYOR
Ortadoğu'da 3 bin yıllık bir savaş var. Tarih kitaplarını açıp okursanız görürsünüz. Bu coğrafyada yaşamak ve ayakta durmak çok zor. Irak ve Suriye'nin hali ortada. Müslüman Müslümanı katlediyor. Uluslararası iğrenç bir oyunla karşı karşıyayız. Türkiye'yi bu oyunun içine çekmek isteyen güçler Bayram sonrasını seçti. Türkiye büyük ülke, yeter ki birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Siyasi partiler sağduyulu davranmalıdır. Hiç şüpheniz olmasın, Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek istiyorlar. Kimler mi? Dış güçler. Ülkemizin büyümesinden, refah seviyesinin artmasından rahatsız olan ülkelerin bizlere kurduğu bir tuzaktır yaşanan. Aman, dikkat edelim! Kısır döngüler içinde hareket etmeyelim. Sağduyulu olalım.
SAĞDUYULU OLALIM
Bayramın ne tadı, ne tuzu kaldı. "Allah böyle acılarla bizleri bir daha karşılaştırmasın" diyor, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Tekrar ediyorum, oyuna gelmeyelim. Geçmişten ders alarak hareket edelim. Devlet er geç gerçekleri gün yüzüne çıkartacaktır.
Bu yazımı Zeki kardeşimin vefatından önce yazmıştım. Bugün gelinen noktaya bakın, Ortadoğu'yu karıştıran güçler ellerini ülkemizin de içine soktular. IŞİD ve PKK saldırıları başladı. Polislerimiz, askerlerimiz şehit ediliyor. Yazık, hem de çok yazık. Amerika, Türkiye'nin tekrar PKK ile savaşının devamını istiyor, Suriye'de IŞİD'i güçlendirmek için. Çözüm sürecinin sonuna yaklaşıldığı bu tabloda Kürt kardeşlerimiz de oyunun farkında değil. 30 yıl savaşıldı. Acılar çektik. Yazık, sağduyulu olalım diye çağrılar yaptık, havada kaldı. Ülkemize yazık oluyor.
KIZIMIZI EVLENDİRDİK
Hayat devam ediyor. Manisa Olay Gazetesi'nin Sayfa Sekreteri Seda Tanışkan, bir ömür boyu yaşamını sürdürmeye karar verdiği Soner Timuçin Ger ile dün nikah masasına oturdu. Aile arasında yapılan törende Seda kızımızı mesai arkadaşları yalnız bırakmadı. Düğünü de yakında olacak. Mutluluklarının devamını diliyorum.