Tam 97 yıllık bir kurtuluş mücadelesinin adıdır Cumhuriyet. Bağımsızlığın ilan edildiği kutlu ve gururlu günün adıdır Cumhuriyet. Tarih 1923 yılının 29 Ekim’ini gösterirken nasıl bir mutluluk varsa Türkiye halkının gönlünde; tam 97 yıl sonra bugün yine o coşkuyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gururla kutluyoruz…

Tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı. Tabiki koronavirüs salgınının gölgesinde kutladığımız için bir yanımız buruk. Devlet töreni dışında başka bir kutlama programı yapılması, koronavirüs salgını nedeniyle yasak.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge ile toplu yürüyüşler yasaklandı. Her ilde İl Hıfzıssıhha Kurulları da bu yasakları harfiyen uyguluyor.

Manisa Valiliği de Manisa il merkezi ve ilçelerinde 21 Ekim 2020 tarihinden 4 Kasım 2020 günü saat:23.59'a kadar 15 gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, açlık grevi, oturma eylemi, toplu halde protesto eylemi, zincir yapma/zincir yaparak yürüyüş yapma, çelenk koyma, stant açma, çadır kurma, anma toplantısı/toplanma vb. her türlü etkinlik ve eylemlerin yapılmasının yasaklandığını duyurmuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları da bu yıl bu yasaklara takılmış oldu.

Önce ‘sağlık olsun!’ dememiz gereken günlerden geçtiğimiz için bu yasaklamalara her birimizin harfiyen uymasında fayda var. Ne olsa yasaklar bizim sağlığımız için. Büyük bir tehlike olan koronavirüs salgınından kurtuluncaya kadar yapabileceğimiz çok da bir şey yok. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın her gün bildirdiği koronavirüs rakamları da bunu gösteriyor. Vaka sayıları katlanarak artmaya devöam ediyor. Her gün hayatını kaybeden onlarca insana şahitlik ediyoruz. O yüzden dediğim gibi “ Önce sağlık!”

Koronavirüs tedbirleri altında dün yapılan resmi törene katılabilmiş olmak ise benim adıma mutluluk verici oldu. Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni ile ilgili izlenimlerimi yarın sizlerle paylaşacağım.

Bugün ise CHP’nin önderlik ettiği STK’ların anıta çelenk koyacağını öğrendim. Anlaşılan o ki, yasak olmasına karşın, Cumhuriyet’i kutlamaktan vazgeçmemişler. Kendilerine salgını hatırlatmak ve maske, sosyal mesafe uyarısında bulunmak istiyorum.

Daha nice Cumhuriyet Bayramlarını coşkuyla kutlamayı diliyor, herkesin bayramını kutluyorum.