Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Sayıştay'ın 161. kuruluş yıl dönümünün devletimiz milletimiz ve başkanlığımız için hayırlı olmasını diliyorum. Böyle anlamlı bir program vesile ile bizleri buluşturan Sayıştay başkanımıza teşekkür ediyorum.

Sayıştay'ımız kuruluşundan bu yana devlet organları içinde müstesna bir yere sahiptir. Biz de bu konumunu çıkardığımız kanunlarla daha da güçlendirdik. Kamu kaynağı kullanan her kurumu Sayıştay denetimine aldık.

Ülkemizin mali istikrarına katkı vermek üzere gelir giderlerin kontrol altına alınmasında Sayıştay'ın yeri doldurulamaz. 85 milyonun hakkını hukukunu koruyorsunuz. Milletimizin tüm fertlerinin vergisinin denetimini sizler gerçekleştiriyorsunuz. Önemli mesuliyetler üstleniyorsunuz. Bu kuyumcu titizliği ile icra edilmesi gereken bir görevdir.

Son 21 yılda büyük bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik. Kurumların ahenkle çalışılmasını temin ettik. Son 21 yıldaki başarı hikayesinin sırrı budur. Türkiye prangalarından kurtuldukça her alanda ivme yakaladı. Eli kanlı terör örgütleri ile başarılı mücadele böyle verildi. Dünyada yaşanan krizlere rağmen ekonomimiz her yıl ortalama 5 buçuk büyümeyi böyle sağladı. Her alanda başarıdan başarıya böyle koştuk. Yeni sisteminin avantajlarını krizlerde müşade ettik. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimi sonuçlarından biri de Cumhurbaşkanlığı sisteminin milletten güven oyu almasıdır. Bu seçimler son noktayı koymuştur. Koalisyon dönemlerini bir daha gelmemek üzere rafa kaldırmıştır. Buradan geriye gidişe izin vermeyeceğiz. Sistemin işleyişini daha da iyileştirecek adımları atacağız. Şahlanış dönemine liderlik edecek Kurumsal bir yapıyı inşa edeceğiz. Kazanımlara halel getirmeyeceğiz. Siyasi istikrarsızlık ikliminin yeniden hortlatılmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı hayata geçireceğiz. Önümüzdeki dönemde uyum içinde çalışacağız. HÜRRİYET

Editör: Onur Yılmaz