Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ato Congresium ‘da gerçekleşen ''Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması'' programında konuştu.

Son 20 yılda esnafa verilen önemli desteklerin olduğuna dikkat çekerek," Destekleri saymaya kalksak saatler, günler sürer. Esnafımızın Halkbank'tan kullandıkları faiz indirimli kredi limitini 5 bin liradan 500 bin liraya çıkardık. Yatırımlardaki kredi limitini bir buçuk milyon liraya yükselttik. Politika faizindeki düşüne paralel olarak esnafımızın kullandığı kredilerdeki hazine sübvansiyonunu yüzde 50'ye kadar artırdık. Son olarak esnafımıza tahsis ettiğimiz 100 milyar liralık kaynak için Halkbank kredilerinin faiz oranını yüzde 9 buçuktan yüzde 7 buçuğa indirdik. Hazinemiz, esnafımızın kredi indirimini desteklemek için geçtiğimiz yıl 10 milyar liralık bir kaynak kullandı. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 milyar lira esnaf kredisi parolası ile hayata geçirdiğimiz destek paketinden şimdiye kadar 136 bin esnafımız faydalandı.3 ay gibi kısa sürede toplam 45 milyar liraya ulaşan kredi kullanım miktarı günden güne artıyor. Esnafımızın çok büyük teveccüh gösterdiği destek paketinin limitini 50 milyar lira ilave ile toplamda 150 milyar liraya çıkartıyoruz. Ayrıca 1. ve 2. risk grubunda bulunan ve halihazırda esnaf başına 500 bin lira olan kredi üst limitinden diğer risk gruplarındaki esnafımıza da haziran ayı sonuna kadar yararlanma imkanı getiriyoruz. Binlerce esnafımızın daha yüksek tutarda finansmana erişmesini temin ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Halkbank'tan paraf, troy esnaf kredi kartı bulunan esnafın kredi kartı harcamalarına üç ay ödemesiz olmak üzere toplam 12 ay vadeli yüzde 9. 75 gibi düşük faiz oranıyla taksitlendirme yapabileceklerini ifade eden Erdoğan, "Ayrıca paraf troy esnaf kartı olan esnafımızın hammadde, malzeme alımlarında kullandığı kredi kartı üst limitini yüzde 50 oranında artırarak 100 bin liradan 150 bin liraya yükseltiyoruz" dedi. İHA

Editör: Onur Yılmaz