Türkiye'nin gündemi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı iddialarla meşgul olurken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da açıklama geldi. 

"BRE VİCDANSIZA BAK YA... BU NE AKIL YA"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda CHP liderine seslendi, "Kendinde misin?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cari açığımızı uyuşturucu satışıyla kapatıyormuşuz. Bre vicdansıza bak ya... Bu ne akıl ya... Yahu sen kendinde misin? Uyuşturucu satıcılarının yanı sıra bağımlıları konusunda da önemli mesafe katettik." dedi.

"Bizi ve emniyet teşkilatımızın tamamını uyuşturucu satıcıları ile ilgili aynı cümlede kullanmasının hesabını hukuk önünde soracağız." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Canlarını dişlerine takarak her bir insanımızın hayat ve geleceğinden emin olması için çalışan kolluk ve güvenlik güçlerimizin haklarını korumak da boynumuzun borcudur. Geçtiğimiz 5 yılda çökertilen uyuşturucu şebekesi sayısı bini geçmiştir. Sadece geçtiğimiz yıl 198 bin uyuşturucu olayına müdahale eden kolluk güçlerimiz, 153 bin kişiyi yakalamıştır. Uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı bu yıl yüzde 25 daha azalma eğilimi göstermiştir."

Editör: Onur Yılmaz