Geceleri Ulusal, sabahları da yerel basını okuyarak, medya takibi ile güne başlıyorum. Dün, Erdinç Yumrukaya Milliyet ve Denge'de, İbrahim Akbalık Manşet'te ve ben Olay'da aynı gündem üzerinden değerlendirmeler yapmışız. Belediyelerin billboardlar üzerinden yarattıkları tablodan toplumun rahatsız olduğunu dile getirmiş yerel gazetelerin bir kısmı.
Manisa'da gündem, üç Belediye Başkanına seslenerek, "Yeter artık!" manşetlerini atmış. Bir buçuk yıl içinde Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre arasında Meclis'te geçen anlaşmazlıkları bir dizi halinde sunmuş. Erdinç Yumrukaya da ‘Manisa'da bayrak kriz mi?' diye billboardlar üzerinden belediyelerin birbirleri ile atışmasının Manisa'nın imajını zedelediğini dile getirmiş. Manisa Menşet'te ise Belediye Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan İbrahim Akbalık "Hay sizin…" başlığı ile bayrak asma-indirme olayını kendi üslubu içinde dile getirmiş.
Görülüyor ki, halkın sesi kulağı olan Medya'da, üç Belediye Başkanının ortak akılda buluşmamasından rahatsızlık diz boyu.
MANİSA HALKI BU DURUMDAN RAHATSIZ
Yerel seçimlerin ardından üç aylık bir bahar havasından sonra Belediyeler arası uzlaşmazlıklarda hep ben kavgadan yana olmadığımı, Manisa halkının da bundan rahatsızlık duyduğunu defalarca dile getirdim. Baktım, olmuyor. Birbirlerinin kalelerine gol atarak sonuç almaya çalışan akılla hareket eden Belediye Başkanlarını seyrettim, ta ki geçen hafta billboardlarda yaratılan bayrak krizine kadar. Ben kimin haklı, kimin haksız olduğuna bakmıyorum. Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanlarının siyaseti bir yana bırakarak, birlik ve beraberlik içinde halkın kendilerine verdiği görevi halka hizmet için yerine getirmelerini arzu ediyorum. Bir buçuk yıl gitti. Uzlaşma kültürüne göre hareket etmiyorlar maalesef Başkanlarımız. Belediye Başkanları bu sorunu bir an önce aşmalı. ‘Görülen köy kılavuz istemez' misali, hepsi kılıçlarını çekmiş birbirlerini kolluyor. Ülkemizin durumu ortada, gün birlik ve beraberliği gösterme günüdür. Sizleri bilmem, ama Manisa halkı sizlerin bu kavgasından huzursuz. Yapılanları marjinal kesimler hariç, hiç tasvip etmeyenlerin oranı yüksek. Zaman geçmeden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi eteklerindeki taşları döküp bir araya gelmeli ve kendilerini sorgulamalıdır. Bu gerçekleşebilir mi? Zor görünüyor!
"MANİSA'NIN SİZE İHTİYACI VAR SAYIN ARINÇ"
Bu zoru başaracak tek kişi, siyasi deneyimi ile Manisa'nın abisi Bülent Arınç'tır. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bu konuda görev düşüyor. Ergün, Çelik ve Çerçi'yi bir masa etrafında toplayacak ve sorunlarını aşmasını sağlayacak tek kişi Sayın Arınç'tır. Başkent'teki Hükümet çalışmaları, terör olayları ortada dururken, Sayın Bülent Arınç kabak tadı veren, Manisa'nın imajını zedeleyen sorunu çözmek için ne olursa olsun zaman ayırması görüşündeyim. İşinin başından aşkın olduğunu biliyorum. Sayın Arınç'ın Manisa sevdasını da biliyorum.
Lütfen bu sese kulak verin! Güneydoğu'daki gerginlik yüreğimizi dağlıyor. İş işten geçmeden Manisa'daki birlik ve beraberliğimizin zedelenmesine izin vermeyin. Şu anda Manisa'nın size acil ihtiyacı var Sayın Bülent Arınç.